Şezătoare social-democrată la Slobozia, în așteptarea sărbătorii Învierii

0

Organizația de femei a PSD Ialomița a făcut joi seară primul pas către intrarea în atmosfera sărbătorii pascale. Activistele și-au dat întâlnire în cadrul unei acţiuni ce s-a vrut (și a și reușit să fie) parte din ceea ce înseamnă pregătirea spirituală pentru întâmpinarea Învierii Mântuitorului.
Prezentă, ca de fiecare dată, la acțiunile organizației din care face parte, Raluca Dumitrescu, deputat social-democrat de Ialomiţa, a reliefat ideea că femeile şi-au câştigat dreptul la cuvânt şi, odată cu el, la o voce care să conteze în ansamblul societăţii româneşti: „Indiferent că vorbim despre consilii de administraţie, de listele pentru alegeri locale sau parlamentare, femeile şi-au câştigat dreptul. Nu o spun eu, o spun datele statistice: suntem 9,1 milioane de femei în România, 5,1 dintre ele locuiesc în mediul urban. Cred că implicarea femeilor în politică va aduce o educaţie mai bună copiilor noştri, o grijă mai mare pentru sănătate, o temelie mai bună pentru pensionarii noştri. Pentru că femeia, aşa cum este ea construită, știe cum să facă toate acestea…“, a declarat parlamentarul PSD de Ialomiţa.
La rândul său, Marian Pavel, președintele social-democraților ialomițeni, a dat o definiţie interesantă şezătorii ca eveniment în sine: „Eu, care am o vârstă de mijloc, aşa cum spunea regretatul nostru preşedinte Silvian Ciupercă, spun că importanţi sunt cei care sunt aproape de noi. Cei care am prins perioada aceea grea în care ne-am format ca oameni ştim ce înseamnă. De câte ori aţi fost la o şezătoare sau la o muncă făcută pentru ceilalţi? De câte ori am făcut chirpici pentru vecini? Asta însemnau dragostea şi prietenia, asta însemna, până la urmă, afinitatea noastră pentru ceilalţi. Asta înseamnă, până la urmă, să-ţi respecţi valorile, asta înseamnă identitatea pe care o avem de mii de ani“, a punctat Pavel.
În cadrul șezătorii a fost organizată și o tombolă în cadrul căreia au fost valorificate obiecte donate de membrele organizației de femei PSD Ialomița. Banii astfel obținuți vor fi folosiți pentru a le fi oferită o vacanță câtorva dintre copiii din județ care trăiesc în familii defavorizate.
Șezătoarea de la Slobozia face parte din campania lansată pe 8 martie, la București, de Marcel Ciolacu, sub titulatura ,,Femeile ne dau puterea”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.