Sfinţirea Paraclisului Episcopal – Schitul Amara

1

wttttt

Luni, 22 august, începând cu ora 17:00 va avea loc slujba de sfințire a lucrărilor exterioare și de întocmire a Sfintei Mese de la biserica Schitului Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Paraclis Episcopal, din orașul Amara.
Momentul duhovnicesc prilejuieşte pentru toţi participanţii, copii, tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi, posibilitatea de a trece prin Sfântul Altar şi bucuria de a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.
Marți, 23 august, începând cu ora 08:15, va fi săvârșită prima Sfânta Liturghie, după târnosirea (sfințirea) bisericii, de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, înconjurat de un sobor de părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial, stareți, preoți și diaconi.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale, alături de credincioșii din toată Eparhia și nu numai.
Schitul de călugări de la Amara a fost înfiinţat în 2002, prin decizie a Permanenţei Centrului Eparhial al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, şi întemeiat un an mai târziu.
Aşezământul, aflat în imediata vecinătate a drumului care leagă Slobozia de Buzău, este Paraclis Episcopal cu hramul Sfântul Gheorghe şi a fost sfințit în 24 iunie 2004 de către Preasfinţitul Damaschin, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.
Biserica, aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, are în componenţă un pridvor de 17, 50 mp, Pronaos în suprafaţă de 52, 80 mp, Naos de 52, 04 mp, Sf. Altar măsoară 34, 85 mp, Proscomidiarul- 3, 20 mp şi un Diaconicon tot de 3, 20 mp.
Din punct de vedere arhitectural, forma clădirii, dimensiunile şi forma învelitorii se încadrează în specificul bisericilor ortodoxe româneşti tradiţionale, iar interiorul bisericii va fi pictat în tehnica fresco. Învelitoarea bisericii este confecţionată din tablă de cupru, pardoselile fiind executate din granit.
Schitul Sf Gheorghe de la Amara are în prezent 8 viețuitori.

1 comentariu

  1. O debandada de nedescris, sfintele fete bisericesti impreuna cu protipendada de rigoare intrand ca pe vremea comunismului pe usa din spate, restul prostimii calcandu-se in picioare. Organizare de cacao, rusine! O sa mai vina in curand 2 babe ratacite si 3 spalati pe creier la evenimentele voastre…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.