Proteste la Centrul de îngrijire şi asistenţă din Slobozia, unde se înregistrează un focar de COVID 19

0

Cadrele medicale reclamă lipsa condiţiilor de odihnă în situaţia actuală, de izolare la locul de muncă, şi cer suplimentarea personalului medical.
Peste 100 de beneficiari, care sunt persoane cu deficienţe fizice şi psihice, dar şi salariaţi ai Centrului, au fost diagnosticaţi pozitiv cu SARS CoV 2, iar cadrele medicale care au rămas fac cu greu faţă solicitărilor actuale de la locul de muncă.
Infirmierele şi asistentele au chemat conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pe liderul de sindicat pentru a cere ajutor, în caz contrar ameninţând cu demisia.

“Nu știm ce să mai facem, încotro să o mai apucăm! Nu ne mai ajungem! Intrăm la tură de noapte fiind una pe secție – n-ai cum să lași secția goală! De la ora șapte până dimineața la șapte stai cu un combinezon, mă înțelegeți? Și cu mască și cu vizieră, le mai dai nițel de la gură și te duci la geam să iei aer! Ți-e frică să bei o cană cu apă, ți-e frică să mănânci ceva, pentru că nu ai cum să te duci la baie! Îmi ridică mie statuie aici? Nu-mi ridică nimeni statuie! Dacă aveam o colegă, o lăsam: stai tu 10 minute aici, eu cobor, mă duc, stau 10 minute, după care urc, dar așa, cum? Vrem personal, doamnă, nu se mai poate lucra! La noapte vin toți psihicii pe etajul 4! Nu suntem roboți, muncim încontinuu! M-am luptat aseară cu un neuropsihic, mi-am luat și bătaie, a bătut-o și pe asistentă!”
În focarul de la Centrul de Îngrijire și asistență de la Slobozia sunt peste 100 de beneficiari și cadre medicale diagnosticate pozitiv cu SARS-COV2, ceea ce a vulnerabilizat foarte mult capacitatea de lucru a personalului angajat, precizează liderul de sindicat Valentin Spătărelu: “s-a diminuat numărul personalului și nu mai fac față fizic și psihic. Discutăm de peste 100 de cazuri, enorm de mult!”
Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială Ialomița, în subordinea căreia se află Centrul de Îngrijire Slobozia cunoaște problematica, dar situația este fără ieșire la acest moment, spune directorul adjunct Nicolae Badea: “Nimeni nu spune că sunt probleme ușoare, avem deficit de personal pe care, din păcate, nu am găsit o soluție să-l completăm, pentru că nu avem oameni și nici să scoți posturi, să zicem că vrei să angajezi pe perioadă determinată, într-o astfel de perioadă și într-un focar de infecție nu o să vină absolut nimeni.”
Azi, în Ialomița au fost înregistrate 50 de cazuri noi, iar cele mai multe sunt din focarul de la Centrul de Îngrijire și Asistență din Slobozia.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.