Slobozenii au talent: astăzi, Costel Ţurcanu

7

foto: Florin Floreanu

Nu s-a stins bine scandalul de proxenetism in care este vedeta Tera (Ion Tămarjan), ca, iata, vine tare din urma un alt presupus proxenet slobozean: Costel Ţurcanu.

Facem ce facem si tinem capul de afis, chiar daca despre Cotei nu prea se stie ca e din Slobozia. Va zic eu, cine e mai vechi in presa locala sau la primarie il cunoaste ca pe un cal breaz.

Cotei a fost un copil amarat, orfan crescut in minunatele conditii de orfelinat, aruncat de colo-colo de sistem, umilit, agresat, ma rog, toate mizeriile vietii intr-un camin de copii. Ca sa fie tacamul complet, mai e si tigan – asa-l si strigau trei sferturi din cei care-l cunosteau, Ţiganu’. Cand l-am cunoscut, prin ’96-’97, se chinuia sa treaca dintr-o clasa in alta la o profesionala de tamplarie, parca. Facea curatenie pe la cine-l primea – a dat cu matura si prin radio, in perioada aia (dupa multi ani a recunoscut ca venea sa ciordeasca casete…).

La 18 ani a fost zburat din camin – asta e procedura – si a ajuns pe strazi, dormea in staţia de autobuz de la E14, impreuna cu alţii in situaţia lui: Victoriţa, Gagariţă…  Dupa un timp le-a amenajat o asociatie umanitara un apartament, pe care l-au vandalizat – la fel s-a intamplat la baia comunala, unde le facuse primaria resedinta.

Cotei e mult mai inteligent decat ceilalti, mai tare-n gura, asa ca belelele nu l-au ocolit – mereu venea la mine si se vaita ca l-au dat afara de la baia comunala, ca l-au batut colegii cu patura in cap, ca i-au furat lucrurile, ca se ia politia de el…

Ani de zile si-a cautat parintii – de cateva ori chiar era convins ca i-a gasit, zicea ca e baiatul lui Istronom,  mare interlop de Bucuresti – i-am vazut numele de cateva ori la televizor, implicat in jafuri / furturi / diverse excrocherii.

In ultimii ani venea destul de rar prin Slobozia – se invartea prin Bucuresti – m-a sunat odata de pe plaja din Eforie Nord, unde vindea diverse prostioare, gen baloane, colace de baie si maruntisuri de plaja – chestii la limita subzistentei.

7 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.