Slobozia redevine capitala artei lirice româneşti

0

La început de mai, capitala de judeţ reintră în atenţia iubitorilor artei lirice româneşti. Sala ,,Europa” a Consiliului Judeţean va găzdui în perioada 3-5 mai ediţia a douăzeci şi şaptea a Concursului de Lied şi Dirijat ,,Ionel Perlea”.

În prima zi de festival, ceremonia de deschidere programată cu începere de la ora 17.00 va fi urmată la jumătate de oră distanţă de evoluţia primei serii de concurenţi în secţiunea dedicată lied-ului. De la ora 19.00, programul serii va fi completat de recitalul susţinut de mezzosoprana Claudia Codreanu, prima laureată a concursului desfăşurat la Slobozia.

Vineri, 4 mai, va avea loc cu începere de la ora 12.00 prima etapă de calificare în finala concursului de dirijat. Ora 17.00 este rezervată lansării compact-discului avându-l ca protagonist pe Theodor Grigoriu, lansare urmată de evoluţia celei de-a doua serii de concurenţi la secţiunea lied.. Recitalul serii de vineri va fi susţinut cu începere de la ora 19.00 de către Cezar Dima.

Ultima zi de festival este, ca de obicei, şi cea mai consistentă. Spectacolul începe la ora 13.00 cu concursul de dirijat cu orchestră şi continuă seara, de la ora 19.00 cu premierea câştigătorilor şi cu Gala Laureaţilor. În specacolul de gală vor evolua câştigătorii celor două secţiuni şi, ca invitat de gală, baritonul Florin Estefan. Alături de managerul Operei Naţionale din Cluj vor evolua anul acesta în recital laureaţii ediţiei de anul trecut, Andrada Oana Urs şi Eduard-Viorel Boboia.

Din juriile prezidate de Sabin Păutza vor face parte anul acesta  Ionel Voineag, Cludia Codreanu, Ana Rusu, Florin Estefan, Cristina Simionescu, Florenţa Marinescu şi Sorina Munteanu la concursul de lied, respectiv Cristian Brâncuşi şi Radu Ciorei la cel rezervat tinerilor dirijori.

Cu caracter de noutate este de precizat faptul că anul acesta, în vederea diversificării peisajului muzical al festivalului, concurenţii pot completa programul impus de către organizatori cu alte genuri lirice precum aria sau romanţa. Singura cerinţă obligatorie este ca operele artisitice incluse în repertoriu să aibă compozitori români.

Festivalul va beneficia de acompaniamentul Orchestrei Simfonice ,,Paul Constantinescu” din Ploieşti iar accesul în sală se va face în baza biletelor care costă 10 lei şi pot fi procurate de la Sala ,,Europa” şi de la Centrul Cultural UNESCO ,,Ionel Perlea”.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.