Dezvoltarea durabilă a zonelor urbane este o provocare de importanţă majoră. Aceasta necesită tehnologii şi servicii noi, eficiente şi uşor de utilizat. Accentul pe proiectele “Smart Cities” va avea ca rezultat soluţii integrate, pentru a creşte calitatea vieţii şi conectarea urbană.
Conform studiilor privind mobilitatea, până în 2030, zonele urbane vor asimila 60% din populaţie la nivel mondial, iar până în 2050 aproape 70%, iar una din trei persoane va locui într-un oraş cu cel puţin o jumătate de milion de locuitori. În viitor, oraşele dezvoltate sunt prietenoase în ceea ce priveşte interacţiunea autorităţilor cu cetăţenii, oraşe care oferă mobilitate crescută, structuri inteligente şi moderne de sănătate, educaţie şi un mediu curat.
Municipiul Slobozia se doreşte a fi un oraş prietenos pentru cetăţeni. Astfel că, miercuri, 12 decembrie, lansăm patru soluţii digitale, împreună cu partenerii de la Life is Hard S.A, pentru că un oraş inteligent are ca prioritate sănătatea populaţiei, dublată de o infrastructură eficientă, ambele integrate în conceptul de e-guvernare.
“Prin utilizarea acestor aplicații, Slobozia mai face un pas în devenirea unui Smart City. Printre soluțiile inteligente oferite, se află și o platformă de comunicare rapidă între Primărie și cetățeni. Printr-un simplu click pe computer sau pe telefonul mobil, cetățenii vor intra în interacțiune cu funcționarii, cărora le pot semnala diverse probleme, fără să aștepte la ghișeu. Beneficiile pe termen lung ale acestui proiect se vor traduce în creşterea calităţii serviciilor publice dedicate locuitorilor orașului nostru.
Prin implementarea proiectului ”Slobozia-smart city”, municipalitatea se alătură marilor orașe din țară, în care autoritățile locale au dezvoltat servicii sociale și administrative disponbile prin intermediul unor aplicații inteligente.” – Adrian Mocioniu, primar municipiul Slobozia.
“Iniţiativele şi proiectele de tip Smart City sunt încă într-un stadiu incipient în România, dar acest lucru este mai puţin important acum. Important este să începem să construim comunităţi în care tehnologia îşi aduce aportul în creşterea calităţii vieţii. Lucrurile bune se construiesc în timp, cu ambiţie şi devotament. Un oraş nu devine mai inteligent peste noapte, doar integrând tehnologie şi infrastructură de ultima generaţie. E un proces care începe cu integrare tehnologiei, dar care impune schimbarea unor mentalităţi, impune responsabilitate şi implicare civică din partea cetăţenilor, implică competenţe digitale, implică schimbări în cadrul administraţiilor publice locale în ceea ce priveşte modul în care interacţonează cu cetăţenii, modul în care ştiu să utilizeze aceste tehnologii la adevărata lor capacitate.
Compania noastră este foarte implicată în dezvoltarea de aplicaţii şi tehnologii Smart-City. Mare parte din aceste soluţii şi tehnologii le oferim gratuit administrațiilor locale, pentru că aşa înţelegem sa ne implicăm activ în viaţa comunităţii în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. Ne-am propus un proiect ambiţos: să digitalizăm România prin comunităţile locale, iar în acest demers dorim să atragem cât mai multe companii de tehnologie şi cât mai multe administraţii locale” a completat Erik Barna, CEO Life is Hard.
Printre aplicațiile lansate, se regăsește Serviciul Peditel 1791, sfaturi pediatrice gratuite, la orice oră din zon și din noapte. ,,Serviciul Peditel este o îmbinare între inovaţia tehnologică şi profesionalismul medicilor. Toate, gratuit, în beneficiul comunităţilor. Soluţiile de e-health dezvoltate prin şi pentru ’oraşul digital” cresc calitatea vieţii şi mai ales oferă nediscriminatoriu, acces la servicii medicale non stop, de calitate, întregii comunităţi, de la metropole dezvoltate la comunităţi vulnerabile, la un apel distanţă, oriunde te-ai afla ca părinte. Tehnologia salvează vieţi, iar inovaţia soluţiilor”smart” oferă şansa unei comunităţi sănătoase, cu acces la prevenţie şi asistenţă medicală specializată, non-stop.” – Cristina Grigore , Coordonatorul Peditel 1791.
’’Reuşita unui proiect Smart City depinde în primul rând pe lângă pregătirea unor aplicaţii digitale, deschiderea cetăţenilor spre schimbare, spre folosirea tehnologiei, pentru a contribui la o îmbunătătire a calităţi vieții lor de zi cu zi. Și ne bucurăm de interes în această zonă din partea comunităţii şi autorităţilor locale.” a declarat Anca Goron, managerul de departament Research and Development al Life is Hard S.A.
Vă invităm miercuri, 12 decembrie, la orele 13.00, în Sala Studio, a Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea”, la conferința de lansare a celor patru aplicații, la care vor participa și partenerii de la Life is Hard S.A.