#Sloboziamaicurată

6

Mai mulţi tineri din Slobozia s-au mobilizat pe facebook şi au pornit la adunat gunoaiele din Parcul Mare, de pe Bulevardul Chimiei şi alte străzi din oraş.
Iniţiativa a pornit de la Ioana Stănescu şi Dan Negru, vecini de bloc, care adună frecvent gunoaiele din jurul imobilului în care locuiesc: “locuim la parter şi pentru noi este mult mai vizibilă mizeria din jurul blocului. Sunt copii, dar şi adulţi, care stau la scară, mănâncă şi beau diverse, iar apoi lasă ambalajele pe jos. Şi am zis, de ce nu, să ieşim şi în oraş la adunat gunoaie, că poate va conta. Am făcut un grup pe facebook, la care în scurt timp au aderat cam 100 de persoane”, povestesc cei doi.
Printre voluntari se numără şi Oana Goidea care speră că acest exemplu, colectiv, va conta mai mult decât cele individuale: “Ne-am cam săturat să facem observaţii pe stradă, fiecărui om, că a aruncat o hârtie sau un chiştoc. Vrem să facem ceva colectiv pentru a vedea lumea că se poate. Adică vrem să facem lucruri bune şi împreună. Sper ca oamenii după ce ne vor vedea vor fi mai atenţi atunci când vor avea o sticlă goală în mână şi o vor aruca. Cu timpul poate vom fi şi mai mulţi, pentru că şi acest aspect va conta.”
Din cei 100 de adepţi ai grupului #Slobozia mai curată, la adunat gunoaiele s-au strâns cam 30, pregătiţi cu saci menajeri şi mănuşi de unică folosinţă. “Pe lângă sticle de tot felul, ambalajele de gumă de mestecat au fost cele mai multe. Nu mai vorbim de chiştoacele de ţigară pe care nici nu am avut cum să le adunăm”, concluzionează Dana aproape de finalizarea primei campanii voluntare de adunat gunoaiele din oraş. Mobilizarea s-a concretizat în strângerea a 200 de saci mari cu gunoaie, cele mai multe de pe bulevardul Chimiei, devenit loc tradițional de întâlnire al tinerilor, după reabilitarea Pieței Revoluției.

6 comentarii

  1. Mai multe cosuri de gunoi!Daca se poate si pentru reciclare.Din 15 cm in15 cm poate vom reusi!Mai multe camere de luat vederi!Si apoi poza in plic si amenda.Niciodata nu vom reusi daca nu vom fi cumva constransi! Ce s-a intamplat este ok,dar cate actiuni de acest gen sunt necesare si cat pot face acesti oameni minunati.Nu se poate la +infinit !

  2. Buna initiativa. Daca as fi stiut de mobilizare, as fi venit si eu. Rog data viitoare sa fiti mai “vocali”, sa afle si altii. Felicitari !

  3. Felicitări pentru acțiune . Într-adevăr acolo ii este locul si șefului DADP . Din funcția de director nu este in stare sa faca treaba.

  4. […] 30 de tineri s-au mobilizat pe facebook şi s-au întâlnit sâmbătă pe B-dul Chimiei din municipiul reşedinţă de judeţ pentru a participa la o acţiune benevolă de strângere a deşeurilor menajere aruncate de indivizi străini de bunul simţ. „Locuim la parter şi pentru noi este mult mai vizibilă mizeria din jurul blocului şi am zis să ieşim la adunat gunoaie. Am făcut un grup pe facebook la care în scurt timp au aderat cam 100 de persoane.”, explică iniţiativa Ioana Stănescu şi Dan Negru, citaţi de https://www.guraialomitei.com. […]

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.