Slujba din noaptea de Anul Nou

2

bbbmbmb

 

În noaptea trecerii dintre ani, preoţii şi credincioşii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor vor întâmpina noul an 2016, prin rugăciune în bisericile Eparhiei.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a rânduit ca în toate catedralele şi bisericile parohiale din Biserica Ortodoxă Română, să se săvârşească în noaptea trecerii dintre ani: citirea Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos – rânduială liturgică prin excelenţă doxologică, rostirea rugăciunii de mulţumire, a rugăciunii de intrare în Noul An (de la slujba Tedeumului) şi a cântării „Apărătoare Doamnă…”, urmate de un cuvânt de învăţătură în care se va sublinia importanţa sfinţirii timpului în Hristos Mântuitorul, Împăratul veacurilor.
Mănăstirile au îndatorirea săvârşirii în întregime a celor şapte Laude, la vremea lor, în noaptea trecerii dintre ani, să urmeze rânduiala, întemeiată tipiconal, de săvârşire a Miezonopticii, a Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, la sfârşitul căreia se vor adăuga rugăciunea de mulţumire, rugăciunea de intrare în Noul An (de la slujba Tedeumului) şi cântarea „Apărătoare Doamnă…”.
În noaptea dintre ani, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor va oficia o slujbă de priveghere în cadrul căreia se vor rostit rugăciuni speciale de mulţumire pentru darurile lui Dumnezeu din anul care se va încheia, dar şi cereri de binecuvântare și ajutor pentru anul care va începe.
Programul va începe la orele 23.00 când Preasfinţia Sa, înconjurat de părinți consilieri, slujitori şi ostenitori ai Catedralei Episcopale va săvârşi rugăciunile de întâmpinare a Noului An.
În prima zi a noului an, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte Tăierea împrejur cea după trup a Domnului și Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia.
Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

2 comentarii

  1. Slujba de unu ianuarie de sf vasile o știam, dar în noaptea de revelion nu am mai pomenit, zac așa. Au înnebunit popii Astia. ..în loc de o scena și niște cântece vesele, o formație, ceva, lumea se duce la biserica de revelion???? Hai ca înnebuniți dea binele. ..

  2. Stimate domnule cetățean,
    Țin să vă informez că trăim într-o țară liberă, în care fiecare poate merge unde vrea și când vrea. Dacă Biserica Ortodoxă a reluat practica de a face slujba la trecerea dintre ani, e dreptul ei s-o facă, așa cum este dreptul dumneavoastră de a asculta cântece vesele. Intrați, vă rog, pe site-urile de stiri ale episcopiei sau ale patriarhiei și vedeți dacă e lume la aceste slujbe, apoi reluați procesul de gândire: Cine o fi mai câștigat, cel care petrece cu Hristos cel veșnic, sau cele care ”petrece” cu un pahar care se va termina în câteva clipe??? Dacă popii au ”înnebunit” făcând slujbe, spuneți-mi cât de nebuni sunt cei care se îmbată și rup tot de revelion?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.