Societatea Ornitologică din România a anunțat demararea a cinci planuri de management pentru șase arii naturale protejate, două fiind în Ialomița

0

Cele șase arii protejate sunt Lacurile Fălticeni, Sărăturile de la Gura Ialomiței — Mihai Bravu, Iezerul Călărași, Lacul Techirghiol, Stepa Saraiu Horea, Berteștii de Sus — Gura Ialomiței, iar proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Proiectul are o durată de 36 de luni și o valoare de 15.363.463 lei.
“Pornim cel mai curajos proiect — Planul de management pentru șase arii naturale protejate din cinci județe diferite. Nu suntem la primul plan de management pentru o arie naturală protejată, avem experiențe de la Lacul Beibugeac, de la Blahnița, de la Lacul Strachina și alte zone unde am lucrat”, a declarat Ovidiu Bufnilă, într-o conferință de presă susținută la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea.
El a explicat că este vorba de monitorizări pentru toate speciile și habitatele aflate în acele zone, care sunt extrem de variate — de la stepă, la habitate umede, zone de apă, păsări limicole, răpitoare, inclusiv specii protejate și pe cale de dispariție.
Societatea Ornitologică are la ora actuală 17 custodii care acoperă aproximativ 2,2% din totalul de arii naturale protejate și circa 0,5% din teritoriul României.
Acțiunile din proiect sunt extrem de diverse și cuprind studiul faunei (păsări, mamifere, insecte, pești, reptile și amfibieni) și inventarierea habitatelor.

Lăsați un mesaj