Societatea Ornitologică din România a anunțat demararea a cinci planuri de management pentru șase arii naturale protejate, două fiind în Ialomița

0

Cele șase arii protejate sunt Lacurile Fălticeni, Sărăturile de la Gura Ialomiței — Mihai Bravu, Iezerul Călărași, Lacul Techirghiol, Stepa Saraiu Horea, Berteștii de Sus — Gura Ialomiței, iar proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Proiectul are o durată de 36 de luni și o valoare de 15.363.463 lei.
„Pornim cel mai curajos proiect — Planul de management pentru șase arii naturale protejate din cinci județe diferite. Nu suntem la primul plan de management pentru o arie naturală protejată, avem experiențe de la Lacul Beibugeac, de la Blahnița, de la Lacul Strachina și alte zone unde am lucrat”, a declarat Ovidiu Bufnilă, într-o conferință de presă susținută la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea.
El a explicat că este vorba de monitorizări pentru toate speciile și habitatele aflate în acele zone, care sunt extrem de variate — de la stepă, la habitate umede, zone de apă, păsări limicole, răpitoare, inclusiv specii protejate și pe cale de dispariție.
Societatea Ornitologică are la ora actuală 17 custodii care acoperă aproximativ 2,2% din totalul de arii naturale protejate și circa 0,5% din teritoriul României.
Acțiunile din proiect sunt extrem de diverse și cuprind studiul faunei (păsări, mamifere, insecte, pești, reptile și amfibieni) și inventarierea habitatelor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.