Șoferi cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

0

La data de 8 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au oprit, pentru control, un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii, condus de un bărbat de 32 de ani ce se deplasa pe raza municipiului Fetești către comuna Bordușani.
În urma verificărilor efectuate a reieșit că valabilitatea numerelor de înmatriculare a expirat la începutul luni martie a.c., autoturismul figurând neînmatriculat.
Șoferului i-a fost reținut permisul de conducere, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
***
La data de 10 mai a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe raza municipiului Slobozia, către Cosâmbești.
A fost identificat conducătorul auto, un tânăr de 20 de ani, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele șoferului polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.
***
Duminică, 10 mai a.c. în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Amara, în timp ce efectuau un filtru rutier au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani, din județul Brăila.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul figurează în bazele de date având permisul de conducere reținut.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
***
La data 10 mai a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau activități de prevenire și monitorizare a traficului rutier pe DN 2, au oprit un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din comuna Coșereni.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat alcoolscop cu aparatul Drager, acesta indicând o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Urziceni pentru recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat prelevarea mostrelor.
În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și „refuz de recoltare a probelor biologice”.
Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița
Compartimentul Relații Publice

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.