Soldaţii Unităţii Militare din Slobozia şi tineretul social democrat s-au mobilizat azi pentru donare

0
Campanie donare sange

 

Ei au răspuns prompt apelului reprezentanţilor Centrului Judeţean de transfuzii, care îi roagă pe cetăţenii judeţului să vină să doneze, indiferent de grupa de sânge pe care o au. La acest moment stocurile sunt minimale, nu asigură toate cerinţele şi nici nu ar putea acoperi o urgenţă reală, cum ar fi un accident de circulaţie cu victime multiple. “Avem foarte multe cereri de la Bucureşti, pentru pacienţi din Ialomiţa. Sunt tineri şi au boli grave, cum ar fi leucemia, unde aportul de sânge şi susţinerea cu produse sangvine sunt permanente. Au fost zile când au donat doar rudele celor bolnavi. Nu mai vorbim de grupele rare, cu RH negativ, unde am sunat donatorii din baza noastră de date pentru a veni să recoltăm”, a precizat Raluca Cruceat, directorul Centrului Judeţean de Transfuzii Sanguine.

Primii care au răspuns apelului sunt militarii unităţii din Slobozia: “Venim ori de câte ori este nevoie. Este un gest nobil! Am mai donat şi o să mai donăm!”

O surpriză plăcută au făcut şi tinerii social democraţi care s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au venit azi să doneze: “Eu am mai donat pentru un copil de doi ani, care avea mare nevoie de sânge, iar anul trecut am venit cu organizaţia. Nu e greu, dar nu ştiu de ce nu donează lumea. Eu am venit pentru prima dată, încurajată de un prieten, pentru că deşi îmi place să acord ajutor, mi-e frică de mor de sânge. Dar încerc şi mă bucur de susţinerea prietenilor.”

Special pentru donatorii de miercuri şi joi, Centrul Creaţiei Populare Ialomiţa şi Spitalul Judeţean oferă câte o invitaţie cu două locuri la spectacolele de folclor din cadrul festivalului naţional Doina Bărăganului. 

***

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.