Spectacol şi emoţii pe arenele TENIS CON din Slobozia

0

_DSC9181

Echipa de juniori a României s-a calificat de pe locul doi pentru europenele de Cupă Davis din Franţa. Filip Jianu, Cezar Creţu şi Ştefan Paloşi sunt mulţumiţi de rezultat şi încântaţi de publicul spectator: „Am avut parte de o susţinere incredibilă. Meciul decisiv a fost cu Croaţia, dar am simţit energia foarte bună a spectatorilor şi am reuşit să ne mobilizăm la dublu şi să câştigăm.”
Pe locul 1 s-a situat Rusia, ai cărui sportivi sunt mai mari şi mai puternici din punct de vedere fizic, precizează căpitanul echipei, Gabi Moraru, care acum urmăreşte calificarea la mondiale din aproape în aproape: „Important este să câştigăm primul meci şi contează cu cine jucăm. Am prefera cu Polonia şi sperăm să nu picăm cu Rusia sau Bulgaria. Băieţii au jucat de la meci la meci mai bine, iar eu încerc să gestionez foarte bine emoţiile şi să nu le transmit jucătorilor. Îi susţin necondiţionat şi dacă pierd, pentru că am trecut prin multe întâlniri şi ştiu cât este de important să nu fie copleşiţi de emoţii.”
Prezentă pentru al 3-lea an consecutiv la calificările pentru DAVIS CUP JUNIOR PARIBAS, ca reprezentant al Federaţiei Române de Tenis, Cătălina Ruxandra Cristea spune că pentru anii următori se încearcă aducerea la Slobozia a unui alte competiţii importante pentru juniori: “Condiţiile sunt foarte bune aici, am spus-o întotdeauna, oamenii sunt foarte sufletişi şi binevoitori, ceea ce e extraordinar. Poate contează mai mult decât să ai o bază extraordinară, dar să nu fie această dorinţă de a ieşi lucrurile bine. La Slobozia toată lumea pune umărul şi e cu sufletul deschis ca să iasă totul bine.”
Prezenţi în tribune, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Victor Moraru, şi primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, au fost încântaţi de spectacolul tenismenilor şi au promis susţinerea competiţiilor de rang naţional şi internaţional, la fel cum vor să susţină sportul de masă: “Felicitări tuturor! Eu joc tenis şi am văzut aici sportivi foarte talentaţi. Este bine şi important pentru Slobozia şi Ialomiţa să aibă cât mai multe competiţii de acest fel.”
La finalale europene din Franţa s-au calificat echipele din Austria, Bulgaria, Cehia, Elveţia, Germania, Polonia, România şi Rusia, din care 5 echipe vor merge mai departe la mondialele din Ungaria.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.