Spitalele din Slobozia şi Feteşti au problemele la decontarea internărilor din luna septembrie

0

049

Sincopele de funcţionare din sistemele informatice şi suprasolicitarea programului naţional de utilizare a cardului de sănătate au determinat respingerea de la plată a sute de foi de spitalizare. Acestea au fost declarate invalide la Casa Judeţeană de Sănătate, deşi sunt cazuri reale de pacienţi internaţi şi trataţi.
Preşedintele director al Casei Ialomiţa, Mihai Geantă, precizează că în urma demersurilor s-a reuşit revalidarea unor fişe respinse iniţial. ,,Serviciile spitaliceşti aveau obligaţia să-şi pună la punct sistemele informatice. De la 1 septembrie, raportarea şi validarea serviciilor medicale s-au făcut în baza cardului de sănătate, iar la două din cele patru spitale au fost erori de semnătură invalidă şi netransmiterea în maximum 72 de ore. Casa Naţională a admis o nouă perioadă raportare şi revalidare, iar noi am reuşit să rezolvăm câteva la Slobozia, unde din 266 foi de externare au mai rămas 177, ceea ce înseamnă 324.000 lei pe care spitalul judeţean nu poate să-i primească.”
În opinia reprezentanţilor CJAS Ialomiţa, erorile au apărut de la neconcordanţele dintre aplicaţiile de soft al spitalului şi conexiunea cu sistemul informatic integrat.
Conducerea spitalului judeţean nu admite însă neplata unor servicii prestate, mai ales că numărul internărilor a scăzut, iar veniturile unităţii sunt sub nivelul de contractare.
Managerul Violeta Şapira spune că, în lipsa acestor sume, spitalul judeţean nu-şi va putea plăti furnizorii. ,,Această sumă sper că se va deconta pentru că sunt servicii efectuate, realizate, dovadă fiind foile de observaţii şi pacienţii care au fost trataţi. Dacă nu, spitalul va înregistra din nou arierate, faţă de acum când suntem într-o situaţie confortabilă. Nu ştiu unde este eroarea, dar au fost disfuncţii şi la nivelul sistemului integrat. Pur şi simplu se anulează munca unor medici şi a tot personalul medical.”
Transmiterea foilor de internare spre validare la Casa de Sănătate depinde şi de datele de transmisie a internetului, dar şi de cât de solicitate sunt sistemul informatic şi programul naţional.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.