Spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia a rămas la aceeaşi categorie, de gradul III

0
dav

Ştirile că principala unitate medicală din judeţ a fost declasată “sunt rezultatul confuziei dintre nivelul de acreditare şi categoria de funcţionare”.
Conform informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei, încadrarea în categoria a V-a de acreditare este rezultatul disfuncţionalităţilor constate pe 3 (trei) domenii, dintr-un total de 26 evaluate.
Standardele la care s-au obţinut rezultate mai mici de 50% sunt pentru preluarea în îngrijire a pacienţilor conform nevoilor acestora, misiunii şi resurselor disponibile ale spitalului, cu o complianţă de 47.59%, auditul clinic privind evaluarea eficacităţii şi eficienţei asistenţei medicale, cu o complianţă de doar 11.79% şi modul în care spitalul promovează principiile binefacerii şi nonvătămării, complianţă de 29.53%.
Neconformităţile constatate în urma procesului de evaluare în vederea acreditării Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia vor fi remediate conform graficului stabilit.
În opinia celor care au făcut evaluarea, problema esenţială se află la Consiliul Medical unde se fac eforturi continue privind stabilizarea şi motivarea corpul medical „prin formarea unei culturi organizaţionale sănătoase”.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia deţine Autorizaţie Sanitară de Funcţionare cu Program Cadru de Conformare pe 24 luni, cu obiective privind Proiectele de investiţie, modernizare si dotare a infrastructurii sanitare.
În conformitate cu Ordinul M.S 490/13.05.2011, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este clasificat în categoria a III-a, în funcţie de competenţa medicală: sectii, medici, cazuistică, asigurarea liniilor de gardă, continuitatea asistenţei medicale, dotarea cu echipamente şi aparatură medicală.
Conducerea principalei unităţi medicale din judeţ menţionează explicit că „nu există nicio legătură între nivelul de acreditare (V) şi categoria spitalului (III). Pe de o parte acreditarea măsoară gradul de complianţă la standardele de calitate în timp ce categoria spitalului relevă gradul de competenţă sau complexitatea medicală. Ca atare informaţia conform căreia Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a coborât la gradul V de la gradul III este una eronată.”
Toate spitalele evaluate în această perioadă în ciclul II de acreditate au obţinut acelaşi grad, cu Plan de conformare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.