Spitalul judeţean Ialomiţa are cel mai mic grad de ocupare a posturilor, din ţară!

1

DSC_0327

Informaţia a fost făcută publică de preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa în prima şedinţă din actualul mandat. „Un raport al ministrului sănătăţii scoate în evidenţă că spitalul judeţean Ialomiţa are cel mai mare grad de neocupare a posturilor, de 44%, urmat de Călăraşi şi Tulcea”, a precizat Victor Moraru care a cerut conducerii spitalului soluţii pentru rezolvarea acestui deficit.
Conform managerului unităţii, principala unitate medicală din judeţ are în statul de funcţii 919 posturi, din care ocupate sunt 835. Din cele 84 de posturi libere, 24 sunt scoase pentru a patra oară la concurs. În schimb, spune Violeta Şapira, în ultimele două luni, la Slobozia au venit cinci medici stagiari, unii cu specializări noi, pentru care se solicită modificarea organigramei: „Modificările propuse sunt pentru a asigura cerinţele actuale de personal pentru activitate medicală corespunzătoare având în vedere că avem medici noi veniţi, cu specializări singulare sau care nu au mai existat în spitalul nostru de peste 5 ani, cum este cea de psihiatrie infantilă. Postul era prins în cabinet de psihiatrie, nu putea intra în relaţie cu casa şi a impus mutarea acestuia pe Centrul de Sănătate Mintală.”
Medicii noi veniţi sunt rezidenţi cu specializări în psihiatrie infantilă, ORL, radiologie, neonatologie şi ortopedie.
Spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia caută să angajeze urgent biolog, epidemiolog, diabetolog, cardiolog, reumatolog, specialist pentru recuperare în medicină fizică şi balneologie, dermatolog, urolog, internist, oncolog, specialist în medicină de laborator, radiologie-imagistică, plus câte doi medici de urgenţă, la terapie intensivă, pediatrie, şi neonatologie. Pe lângă numărul mic de medici interesaţi să lucreze în spitalele din provincie, o altă problemă identificată de comisiile de concurs este slaba pregătire a candidaţilor care nu reuşesc să promoveze examenul pe post.

1 comentariu

  1. Va mai amintiti cum era pe vremea “altora”? Nu “pupai poala popii”, nu luai concursul! Ei bine, ce-i aia “nevoie”? Nu pupa, nu ia! Nu da, oha… ! Las’ ca bani se gasesc, doar n-o sa lase CJ-ul bruma de medici pensionari fara bani. Nu-i asa, Macedonia?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.