Spre Grindu – off-road on road

12

video: Laurentiu Stefan

All aboard, vânt în pupa spre Grindu. Nici n-am apucat să ieşim bine din Colelia, că şoseaua (vorba vine) era blocata de un TIR înţepenit. O oră cred că am stat până am putut trece pe lângă el, dar răsplata a venit: a urmat un off-road veritabil, deşi se presupune că eram pe şosea. Nu eram prea convins că o vom scoate la capăt, însă Matiz-ul (pentru care, începând de ieri, am un respect deosebit) ne-a dus la Grindu, unde am căutat părinţii cititoarei sait-ului nostru, Liliana. I-am găsit, am vorbit, am facut poze, am plecat.

La întoarcere, alta belea: poliţistul din capătul satului nu ne-a lăsat să plecăm, pentru că  între timp se împotmolise şi al doilea TIR lângă cel de mai înainte. Aşteaptă şi aici – afara începea să se însereze. M-a dus mintea şi am negociat cu poliţistul: “măi, nene, dacă plec acum de aici, ajung la blocajul de la capătul drumului pe lumina, totul e să ajung acolo, unde mă descurc eu cumva”. S-a rezolvat, am plecat.

Pe drum ne-am întâlnit cu nişte tipi care-şi lăsaseră gipanele la Colelia şi porniseră pe jos. Altă repriză off-road, la capătul căreia ne aşteptau cele 2 TIR-uri blocate. Încă jumătate de oră de aşteptare. Între timp a apărut şi Ciupercă, se ducea spre Valea Măcrişului să vadă dacă şi cum s-a facut desfundarea drumului. A venit şi primarul din Colelia, a venit şi Ghibanu de la Drumuri si Poduri, în sfârşit s-a eliberat drumul şi am plecat ca din puşcă spre… doar nu credeaţi că spre casă: în Colelia luase o casa foc şi am dat fuga acolo. Stingeau oamenii focul cu zăpada şi galeţi de apă – încercau, de fapt, că ardea vâlvătaia fără să-i pese.
Ştiţi la cât am ajuns acasă? La 10 (22.00). Ghici (ghicitoarea mea) ce am facut?

12 comentarii

 1. Eu am avut bunici la Grindu si mi-am petrecut aproape toate vacantele acolo in copilarie. Era un sat foarte ingrijit, de oameni de isprava, care stiau sa sa descurce acolo, in campia lor. Din pacate, s-a intamplat ce se intampla peste tot la tara, oamenii au imbatranit, multi au murit, generatiile nu se schimba, satele mor incet-incet, uitate in neputinta… E o adevarata drama. M-a intristat foarte tare filmul vostru. Tare as vrea sa putem face ceva pentru zona rurala, sa nu asistam neputinciosi la degradarea asta, sa nu lasam batranii sa se lupte singuri cu nametii, dar nu stiu ce.

 2. Am o rugaminte ,facem un apel la persoanele care au utilaje (vola,escavator)sa ne ajute sa terminam si noi de dezapezit soseaua intre Valea Macrisului si Ion Roata,se chinuie primarul nostru singur de 4 zile, mai are 2 km ,dar este mare si avanseaza greu ,mai dureaza cateva zile pana termina singur ,daca o mai avea motorina , ,suntem inzapeziti de 10 zile,a venit ieri o freza de le grindu a intrat putin in sat si sa intors inapoi. Avem copii raciti ,nu mai avem medicamenta.Va multumim

 3. din pacate, Mihaela, celor de la comitetul judetean pt situatii de urgente nu le pasa de situatia din Valea Macrislui. La toate intrebarile punctuale ale presei, s-a raspuns ca “e treaba comitetelor locale”, adica a primarilor. ba, mai mult, prefectul l-a dat exemplu negativ pe primarul de la Valea Macrisului. de ce? nu stiu! dar nu le pasa cu adevarat de oameni! totul e de fatada! imi pare rau, dar asta e. o sa povestec pe larg de la comitetul asta de ….

 4. Niste dobotoci toti politicienii.
  Ar trebui scosi si dusi in camp si lasati acolo pe frigu asta.
  Trateaza oamenii in conditiile astea in functie de culoarea politica.
  Sa le fie rusine de “javre ordinare”.

 5. Apropo, l-am vazt pe herr prefekt la televizor (RomanikaTV) cum se certa cu un cetatean blocat in Traian. Prefekt spune domne drumul Traian Rosiori este drum comunal, este treaba primarilor sa il desfunde si o sa il sanctionez pe primaru din Traian ca nu a dat zapada.Cetateanu zice domnu prefect, mata nu stii ce vorbesti, este drum judetean, este DJ211. Herr prefekt: stati sa ma uit pe harta,… a, da este drum judetean. deci, drumul asta o sa fie curatat ultimul , va garantez, pentru ca este drum de prioritate 4
  Heil Base!

 6. Daca centurile sunt blocate, ce sa mai spunem de drumurile judetene. Sunt oameni bonlavii in case, care nu au medicamente dar asta este viata. In alte comune sunt oamenii care stau cu cadavre in casa pentru ca nu si-au putut ingropa rudele din cauza viscolului. In viata mea nu am vazut asa iarna grea. Daca mai continua sa mai ninga asa o sa ajungem sa ne facem tuneluri sa putem iesi din case.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.