Stabilirea cotelor de vânătoare la urs brun, lup, râs şi pisică sălbatică, în 2017

0

Săptămâna aceasta, pe fondurile cinegetice gestionate de Direcţia Silvică Ialomiţa se vor face observaţii în teren şi se vor completa fişele centralizatoare ale evaluării efectivelor de lup şi pisică sălbatică, specii protejate de lege. Apoi, în data de 8 mai 2017, se vor analiza datele rezultate din fişele de observaţii şi se vor centraliza la nivel de fond cinegetic, cu toţi gestionarii din judeţ.
Odată cu centralizarea datelor se vor face propuneri de plafon maxim de intervenţie pentru speciile lup şi pisică sălbatică, pe fonduri cinegetice şi gestionari, după caz.
Propunerile de plafon maxim de intervenţie vor avea la bază nivelul pagubelor înregistrate, situaţia efectivelor reale comparative cu cele optime, tendinţa şi structura populaţiei.
Toate datele care reflectă prezența carinvorelor mari: urs, lup, râs şi pisică sălbatică, la nivelul fondurilor cinegetice, vor fi integrate într-un studiu de estimare a efectivelor la nivel naţional şi de determinare a nivelului maxim de intervenţie în aceste populaţii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.