Start-up Nation 2017: Idee de afacere ideala pentru a fi finantata cu maximum 200.000 RON de la stat

0

​Un studio foto-video ar fi mica afacere ideala pentru a fi finantata in programul Start-up Nation, a declarat secretarul de stat Ilan Laufer, de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, la evenimentul organizat de StartupCafe.ro, la Bucuresti, privind programul de sprijin IMM.
Ca o noutate in programele guvernamentale de sprijin pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM), numarul de echipamente de acelasi fel care vor putea fi achizitionate in Programul Startup Nation nu va mai fi limitat de numarul angajatilor din firma.
“Era o limitare inainte, daca erati doi oameni in firma, puteati sa luati doar doua laptopuri. Si am scos asta. Sunt oameni care lucreaza la cate doua calculatoare in paralel, cu cinci ecrane, pentru ca fac design, sau sunt arhitecti, softisti, fac video-foto” – a spus Laufer.
Astfel, un studio foto-video ar putea fi o afacere ideala pentru finantarea Startup Nation.
“Pentru foto mi se pare Startup Nation un vis frumos. Pentru cine vrea sa-si faca studio profesionist foto, cu filmari, fiindca toate cheltuielile sunt eligibile si te incadrezi in suma asta. Nu e ca si cum ai vrea sa-ti faci o fabrica si nu-ti ajung 200.000 de lei. Pentru foto-video iti ajung” – a exemplificat coordonatorul schemei de finantare Startup Nation.
Un astfel de studio ar beneficia din start de un punctaj bun. La “industrii creative”, domeniu general care primeste 35 de puncte (locul al doilea dupa productie), pot fi identificate 3 coduri CAEN eligibile in program:
-7420 Activităţi fotografice;
-5911 Activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune;
-5912 Activitati post-productie cinematografica, video si de programe de televiziune.
De asemenea, o astfel de afacere primeste cu usurinta bonusul de 10 puncte pentru faptul ca a introdus in planul de afaceri echipamente tehnologice si software-uri necesare desfasurarii activitatii in pondere mai mare sau egala cu 50% din valoarea planului de afaceri.
Intr-o afacere in domeniul foto-video sunt insa si anumite provocari specifice: aparatura noua poate fi mult mai scumpa decat cea second hand, iar in programul Startup Nation se accepta doar echipament nou ca cheltuiala eligibila. In plus, echipamentele achizitionate in program – de la aparate foto pana la laptopuri – trebuie asigurate in anul de implemenare plus urmatorii 3 ani de monitorizare ( 4 ani), iar polita de asigurare trebuie platita de firma beneficiara, nefiind cheltuiala eligibila in program.
Inscrierile in Programul Start-up Nation urmeaza sa se faca on-line, pe site-ul aippimm.ro, incepand din 15 iunie 2017, timp de 30 de zile, conform anuntului oficial al Minsterului pentru Mediul de Afaceri. Eligibile in program sunt microintreprinderi si firme mici si mijlocii (IMM) infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017.

Descarca de AICI toate documentele oficiale pentru Programul Start-up Nation

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.