Statul va garanta 80% din valoarea creditului luat de fermieri pentru cumpărarea de terenuri

0

După ce într-un interval de timp scurt Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reușit să repună în funcțiune plata subvențiilor la peste 71% dintre fermieri, guvernul PSD continuă să susțină fermierii români, prin măsuri care au ca scop stimularea producției agricole autohtone.
Astfel, în baza ordonanţei aprobate săptămâna trecută, fermierii autohtoni vor beneficia de credite ieftine, pentru achiziția de terenuri agricole, pentru asigurarea capitalului de lucru și a investițiilor necesare.
„De această măsură, pot beneficia aproximativ 10.000 de societăți din agricultură, obiectivul acestei măsuri fiind creșterea cu 10% a producției interne.“
Statul va garanta 80% din valoarea creditului luat de fermieri, iar restul de 20% va fi garantat prin terenul achiziționat. Creditele vor fi acordate la o dobândă de maximum 2% peste ROBOR iar comisionul de garantare va fi redus de la 3,8% la 2%. Practic, reducerea comisionului de garantare de 3,8 % va asigura accesul mai facil al fermierilor la garanții pentru credite. Plafonul maxim este de până la 3 milioane euro.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.