Ștefan Mușoiu: “Există finanțare guvernamentală pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru pasajul rutier de la Drajna!”

0

Realizarea studiului de fezabilitate pentru pasajul rutier de la Drajna respectă etapele prevăzute în proiect! Apariția în spațiul public a unui articol într-o publicație locală cum că guvernul nu ar avea bani pentru realizarea acestui proiect este doar o interpretare eronată a unei informații oficiale. În cadrul unei întâlniri de lucru tehnice la Slobozia a fost analizat împreună cu domnul Marian Dima, director DRDP Constanța, și Gabriela Tudor, director tehnic în cadrul aceleași instituții, stadiul exact al lucrărilor. La discuții au participat și deputatul PSD de Călărași, Sorin Vrăjitoru, domnul Marian Ichim, director SND Călărași și viceprimarul Sloboziei, Rudolf Gradea.  ”Vom urmări pas cu pas realizarea acestui proiect și vom face demersurile necesare astfel încât lucrurile să se miște într-un ritm accelerat iar construirea pasajului de la Drajna să înceapă la termenele stabilite. Sperăm ca la sfârșitul lui august sau cel mai târziu în septembrie studiul de fezabilitate să fie realizat, urmând ca apoi el să intre pe circuitul de avizare. Ne dorim ca această etapă să nu dureze mai mult de două luni, de obicei termenul este de peste un an”, a declarat deputatul PSD Ștefan Mușoiu. Realizarea studiului de fezabilitate nu este condiționată de alocarea financiară europeană. Pasajul de la Drajna face parte dintr-un proiect mai amplu derulat pe fonduri europene care vizează modernizarea drumului TransRegio Brăila- Slobozia- Călărași- Chiciu, iar prima etapă a acestui proiect o reprezintă tocmai realizarea pasajului denivelat pe DN 21, KM 105+500. Săptămâna viitoare vor avea loc prospecții ale terenului din zona fundațiilor pilonilor pasajului.
Și construirea sensului giratoriu de la intrarea in Slobozia în zona Lidl este în grafic. Specialiștii estimează ca în august să fie scoasă la licitație execuția, iar în trei luni proiectul să fie finalizat. Noutăți sunt și în privința podului peste râul Ialomița, pe 31 iulie urmând să aibă loc licitația pentru depunerea ofertelor de execuție.
Un alt obiectiv important de infrastructură derulat în județul Ialomița este modernizarea DN 2C. De luni, 29 iulie, vor fi reluate lucrările pe sectorul Amara- Grivița, pe o porțiune de 9 km.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.