Ștefan Mușoiu: întrevedere cu E.S. Şeicul Ahmed Ali Hamad Al Mu’alla, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite

0

Luni, 30 octombrie 2017, reprezentanţii Grupului parlamentar de prietenie cu Emiratele Arabe Unite din Parlamentul României au avut o întrevedere cu E.S. Şeicul Ahmed Ali Hamad Al Mu’alla, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti.

Cu acest prilej, domnul deputat Ştefan Muşoiu (PSD), vicepreşedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Emiratele Arabe Unite din Parlamentul României, a adus în discuţie patru teme de interes pentru partea română, care se referă la: cooperarea la nivel politic, candidaturile României în cadrul structurilor ONU, cooperarea economică şi comunitatea românească din Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, partea română a subliniat atenţia ce se acordă la nivel guvernamental asupra dezvoltării cooperării româno-emirateze în domeniile economic, comercial şi investiţional, precum şi asupra identificării de noi domenii şi proiecte comune de colaborare.

În acest sens, partea română şi-a exprimat sprijinul pentru consolidarea dialogului între oamenii de afaceri din cele două state, care să creeze premisele iniţierii de noi parteneriate în diverse sectoare de activitate. 

Ambele părţi şi-au exprimat interesul faţă de dinamizarea relaţiilor bilaterale şi relansarea contactelor parlamentare, manifestând deschidere spre dialog şi colaborare în toate domeniile, considerând că acestea vor avea un impact pozitiv asupra ambelor state.

Atât partea română, cât şi cea emirateză au subliniat rolul important pe care îl are cooperarea pe linie parlamentară în evoluţia de ansamblu a relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.