Stenogramele lu’ pește

3

_DSC4220

Au apărut azi niște stenograme, publicate sub titluri bombastice: INTERCEPTĂRI DNA: BARONUL PSD Silvian Ciupercă s-a întâlnit cu Ponta, Sârbu, Oprișan și Dragnea,  Cum a intervenit şeful CJ Ialomiţa Silvian Ciupercă pentru schimbarea unui raport al Corpului de Control.

 Eu zic să le citim dezbrăcate de comentariile ziariștilor. Oi fi eu prost, dar mi se par niște frecții. Niște discuții banale – doar nu vă închipuiți că la nivelul ăsta se discută aranjamentele la telefon, mai ales că toată lumea știe că e înregistrată.

Unde-s furăciunile? Unde-s șpăgile? Pentru astea l-au legat????

PS1: acum așteptăm să-l ia și pe Adi Ionescu pentru că a zis de 4 ori DA? :)))

PS2: Amuzant, Berbece!

 

Silvian Ciupercă: Vreau să creezi  ciornă… 
Adrian-Robert Ionescu- Aaa! ……. 
Silvian Ciupercă: Fă o ciornă de adresă către Ministerul Sănătăţii…  
Adrian-Robert Ionescu: Da.  
Silvian Ciupercă: …prin care solicităm… da, Corpul de control cum se numeşte… şi direct în atenţia… aşa, În atenţia domnului ministru… 
Adrian-Robert Ionescu: Da.  
Silvian Ciupercă: …prin care îi solicităm un audit al Corpului de control, da?  
Adrian-Robert Ionescu: Da.  
Silvian Ciupercă: La Spitalul Judeţean de Urgenţă… în condiţiile în care coroborăm ă… toate informaţiile privind o evaluare legată de momentul finalului de mandat al managerului. Coroborăm toate informaţiile, deci inclusiv aceea…  
Adrian-Robert Ionescu: Da.  
Silvian Ciupercă: …pentru a lua o decizie… da, faţă de viitorul, da, faţă de viitorul… contract de management. Viitoarea perioadă de conducere, de management. 
———————————————————-

Silvian Ciupercă: …. Mă sună Edi şi-mi spune că are o invitaţie doctorul, publicată pe site-ul Independent, pentru mâine, la ora patru şi jumătate, la un protest, la Policlinică.   
Mihăiţă Găină: Ce are? 
Silvian Ciupercă:  Şi mâine … Are o invitaţie pe SMS-uri şi pe Independent, varianta electronică, are o invitaţie la un protest mâine. O să întreb mâine, o să vorbesc eu mâine cu Teodora, dacă este … dacă aşa stau lucrurile şi dacă vor fi oameni care vor participa la protest.  
Mihăiţă Găină: La Policlinică acolo, în faţă?  
Silvian Ciupercă:   La Policlinică în faţă, da.  ….. 
Silvian Ciupercă:  ……..el vrea să personalizeze. „Ciupercă sabotează spitalul”. Cam aşa ceva. Bine, vorbim. O să vedem mâine pentru că mă gândesc că poate nu vor participa mulţi, ştii cum se întâmplă la asemenea… Sau va fi şi o contramanifestaţie.   …………… 
Mihăiţă Găină: Nu, deci … Tre' să vorbiţi cu el clar. Bă băiatule, vezi de treaba ta dacă nu vrei să păţeşti mai rău! Da? Că poţi să păţeşti rău de tot. Vezi-ţi dracului de treaba ta acolo! Dacă vrei să faci scandal şi dup-aia să dai de dracu', de tot. Şi el ştie despre ce e vorba. Că nu… mi se pare ciudat să facă chestia asta. ” 
———————————————————-

Silvian Ciupercă: Am mai majorat astăzi cu încă un miliard suma pentru spital. De ce? Pentru că vreau să faci o hârtie către Consiliul Judeţean, prin care să menţionezi întâi situaţia de urgenţă creată de existenţa arieratelor şi, doi, nevoia urgentă, pe care ai prezentat-o şi acolo, în Consiliul de Administraţie, cu privire la un aparat, da? Un aparat de… radiologic digital. 
Adrian Berbece: Da. ……. 
Silvian Ciupercă:  Perfect! Şi noi, din suma de 7 miliarde pe care am aprobat-o, 360, adică 80.000 de euro, cum ai spus tu acolo, sau 350… 
Adrian Berbece: Da.  
Silvian Ciupercă:  …intră pe lista de investiţii, aşa prindem noi, da? 
Adrian Berbece: Da.  
Silvian Ciupercă:  …pentru voi pe finanţarea noastră, aparat, da? Aparat digital de radiologie, da?  …………..

Silvian Ciupercă:  Ţi-am zis … Dar acum am zis ca să fie mai bine aşa, ştii? 
Adrian Berbece: …extraordinar! 
Silvian Ciupercă:  Ca să fie şi pentru tine un impuls acolo: Uite, domne, ce înseamnă să fii într-o echipă. Într-o echipă care are un singur obiectiv: spitalul să crească în prestigiu şi în responsabilitate.  
Adrian Berbece: Vă mulţumesc, dom’ preşedinte! Mulţumesc din suflet! 
Silvian Ciupercă:  Deci faci o hârtie şi menţionezi… mai multe tu menţionezi acolo, dar primele două poziţii sunt arieratele, da? ………… 
Silvian Ciupercă: Şi motivezi faptul că aparatul ăla reduce costurile cu consumabile şi dai tu nişte cifre de acolo, din situaţiile tale contabile. Da? 
———————————————————

Silvian Ciupercă: Vă trimit un e-mail acuma. În esenţă, el spune două lucruri: odată că … da … noi … eu că mi-au venit fetele şi mi-au spus … sunt de acord, da, să renunţaţi la sesizarea unei instituţii cu atribuţii, că v-aţi pus … le-aţi propus acolo să se renunţe la sesizarea Parchetului sau sesizarea altor instituţii de control. 
Mihai Ionuţ Ionescu: Da, băgasem chestia aia cu Parchetul, dar domnul, domnul  director a zis că: Bun, o băgaţi, dar  la ce… la ce anume vreţi când … să faceţi referire? La achiziţii? La…. 
Silvian Ciupercă: Obiectivul nostru ştiţi foarte bine a fost acela de a impune în anumite domenii de management mai multă rigoare şi egalitate deplină. 
Mihai Ionuţ Ionescu: Da, atâta …  
Silvian Ciupercă: Lăsaţi! Scoateţi aia, numai că eu nu sunt de acord cu renunţarea la nota care clarifică ştii limitele angajării da personalului din Consiliul Judeţean. Lăsaţi-o pe aia aşa cum este! Da? Mi-au arătat ele acolo un act normativ, nu. Am participat, totul e o chestie. Valorificarea de către noi este o chestiune care ne aparţine, da, valorificarea de către dumneavoastră este o altă problemă. 
Mihai Ionuţ Ionescu: OK. Eu o să-i arăt hârtia domnului director şi să vedem ce zice şi dânsul. Eu … Şi pe mine m-a tras de urechi, de ce am uitat această prevedere, că: Efectiv, fiind în comisie, toţi aveţi acea răspundere să semnaţi acolo. Şi eu am fost tras la răspundere, că de-aia sunt un pic supărat. 
Silvian Ciupercă: Ele semnează, sigur că semnează. Bineînţeles dacă au participat la … sigur că semnează. Numai că .. da … e vorba de valorificare. Nota aia ….nota bene pe care am introdus-o acolo clarifică existenţa unor limite în privinţa valorificării documentului. Asta e tot. Partea de constatare, de fundamentare, asta e tot. 
Mihai Ionuţ Ionescu: (… neinteligibil …) aştept mail-ul de la dumneavoastră şi i-l duc şi dânsului şi vedem ce… 
———————————————————

Silvian Ciupercă: Eu mă întâlnesc cu şeful tău mâine dimineaţă, dar vreau să ştiu care e situaţia cu raportul. 
Mihai Ionuţ Ionescu: Păi acum îl definitivăm, că l-am mai aranjat un pic. 
Silvian Ciupercă: Mi-ai zis, da. Înseamnă că astăzi îl prezinţi întâi pe linie ierarhică, la un director, ceva, acolo. Nu? 
Mihai Ionuţ Ionescu: Da, da. 
Silvian Ciupercă: De la Direcţia Juridică … 
Mihai Ionuţ Ionescu: Da, da, da. Îl transmit la fete, la dumneavoastră, acolo. 
Silvian Ciupercă: Cum, cum? 
Mihai Ionuţ Ionescu: Şi după aceea îl dau la fete la dumneavoastră. 
Silvian Ciupercă: Păi daţi-i drumul astăzi, ca să văd, că eu mâine mă întâlnesc cu Bănicioiu şi vreau să discut şi subiectul ăsta. 
———————————————————

Într-o discuţie avută cu Marian Oprişan, pe 28 noiembrie 2014, Silvian Ciupercă îi spune acestuia: „Am trimis acum şi vreau să-ţi cer acordul, că am trimis lui Ocheşelu un document care explică de ce sunt eu implicat într-o cercetare privind favorizarea unei firme din Timiş şi care este speţa. Ca s-o vadă, trimitem pe e-mail la colegii noştri. Dar ţi-am trimis-o ţie întâi” … „Că e …  oricum, eu îţi mulţumesc că m-ai propus şi că lucrurile sunt aşa şi tu nu ţi-ai schimbat impresia despre mine că, da, băieţii ăia au intrat cu buldozerul în apartamentul meu şi ei sperau să mă cheme la audieri, dar nu m-a chemat nici dracu' şi am venit la treabă în ziua aia ca în mod obişnuit, dar după trei ore de întârziere. Ceva nu e-n ordine în toată povestea asta şi poate să fie ceea ce am mai discutat noi”. 
———————————————————

De asemenea, în discuţia din 28 noiembrie 2014 ora 14,49, Ciupercă l-a informat pe Liviu Dragnea că este propus pentru CNI şi „au creat ăştia în presă, au creat o problemă, am vorbit cu Chelaru, legat de suspiciunea aceea de favorizare a unei firme pe o concesiune”. 
Silvian Ciupercă: Ai informaţii mai multe decât îmi poţi spune acum? 
Liviu Dragnea: N-am nicio informaţie aici. 
Silvian Ciupercă: N-ai nimic, nu? 
Liviu Dragnea: Ce informaţie să am? Decât că am văzut şi eu discuţiile şi te-am sunat. 
Silvian Ciupercă: Contextul ăsta. Îhî, îhî. 
Liviu Dragnea: De-asta am zis. 
Silvian Ciupercă: Dar sunt într-o zonă doar de presă? Sau sunt şi într-o altă zonă? 
Liviu Dragnea: Eu de unde să ştiu, Silvian? Ce am văzut la presă. Şi n-ai văzut că presa contează foarte mult? 
Silvian Ciupercă: Sigur, sigur. Îhî!

UPDATE:

apare și senatorul Pavel:

Silvian Ciupercă: Da. Să-i facem … Tre’ să ne ocupăm mai serios de cazul ăsta, pentru că evoluează imprevizibil.
Marian Pavel: Păi da, e …
Silvian Ciupercă: Imprevizibil.
Marian Pavel: E ciudat de tot, domnule preşedinte. Adică nu …. nu mai au de ce.
Silvian Ciupercă: Eu eram aproape sigur. Aveam aproape sigur că va fi în libertate.
Marian Pavel: Da.
Silvian Ciupercă: Să avem grijă şi de el, că-şi pierde … Ştii cum e, se-mbolnăveşte psihic, îţi dai seama.
Marian Pavel: Păi aici e problema.
Silvian Ciupercă: Asta e.
Marian Pavel: CRISTI (Roman) astăzi a spus foarte clar că pe el nu-l mai interesează nimic, politic nimic, îşi dă demisia dacă e nevoie.
Silvian Ciupercă: Ei! … (n.n. ininteligibil)
Marian Pavel: Nu, nu, nu, în sensul … Deci nu mai poate, cedează psihic, el vrea să fie acasă.
Silvian Ciupercă: A! Da, da, da.
Marian Pavel: Pe el îl interesează să fie tată şi soţ, atât.
Silvian Ciupercă: Sigur că da.
Marian Pavel: În rest, nu-l mai interesează. Şi plânge întruna. Adică a mai avut şi accidentul ăla. Doamne fereşte! Ce dracu’ facem?
Silvian Ciupercă: Da. Da.
Marian Pavel: Şi de-aia zic, să… nu ştiu, să-i mai daţi un semnal. …
Silvian Ciupercă: Bine. Încercăm să-l scoatem pe caz medical, să … Da, da.
Marian Pavel: Tre’ să ne ocupăm de problema asta, aşa.
Silvian Ciupercă: Trebuie, mai serios şi mai inspirat.  … (n.n. ininteligibil)
Marian Pavel: Pentru că nu-i un pericol … nu-i un pericol public. Nu poate să-l justifice că-i un pericol public. Ce Dumnezeu?! Ce-a făcut?!
Silvian Ciupercă: Da.

3 comentarii

  1. Eroul lui Pește prăjit! Vai de noi, îl bagă nevinovt la bulău, ce ne facem? Se duce naibii stabilitatea socială și statul de drept. 

    P.S. Adi Ionescu mai știe să zică, în afară de "Da", doar "Să trăiți!".

  2. N-o fi dom' profesor precum Udrea, dar, totuşi … să încercăm să-l "albim", ar fi nu numai penibil, dar şi contrar unei deontologii adevărate. Aşa că să lăsăm evenimentele să curgă. Văd că nimeni nu zice nimic de dl. Vâlcan cu al său BMV X5. Poate zice şi el precum Boc, atunci când şi-a cumpărat (?!) o tabletă scumpă şi performantă: "Mi-am luat şi eu una, ca orice român". Adică orice român îşi permite aşa ceva. Nesimţiţi de ultimă speţă. Ţara asta nu se mai vindecă niciodată.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.