Ştire de presă – Suspect de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi contrabandă arestat

0

Judecătoria Urziceni a emis ieri, 4 noiembrie a.c., pe numele unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din judeţul Tulcea, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Suspectul a fost depistat pe raza comunei Coşereni, de o patrulă de siguranţă publică, în cadrul unei acţiuni pe linie de circulaţie, în timp ce se deplasa către municipiul Bucureşti.
În urma controlului efectuat în habitaclul autoturismului au fost depistate 4.000 de ţigarete ce aveau aplicate timbre emise de către autorităţile ucrainene. De asemenea, în portbagajul autoturismului poliţiştii au găsit opt bidoane în care se afla cantitatea de aproximativ 140 l de lichid cu miros specific de motorină.
Din verificările efectuate, anchetatorii au stabilit că cel în cauză în cursul zilei de 14 octombrie a.c., a alimentat autoturismul cu motorină în valoare de 217 lei, de la o staţie de distribuţie carburanţi de pe raza comunei Coşereni, fără a achita contravaloarea combustibilului.
Totodată, autoturismul condus de suspect a fost verificat în bazele de date, stabilindu-se faptul că acesta figurează ca fiind sustras de pe raza Austriei, ocazie cu care s-a luat măsura indisponibilizării autovehiculului în cauză la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni.
Faţă de bărbatul în vârstă de 35 de ani, poliţiştii au început urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, „furt calificat”, “conducerea pe drumurile publice de către o persoană a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România„ , “colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.
Extinzând verificările, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul este suspect de sustragerea de combustibil (prin alimentare), din staţii PECO situate pe raza judeţelor Ilfov, Călăraşi şi Ialomiţa.
Cercetările sunt continuate pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.
Compartimentul Relatii Publice
Inspectoratul de Politie al Judetului Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.