Ştiri de presă – Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier / Accident rutier / Infracţiuni la regimul rutier

0

În ziua de 4 noiembrie 2013, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acţionat pe arterele rutiere judeţene pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.
Poliţiştii au constatat 62 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 11.800 lei. Totodată, în două cazuri, poliţiştii au aplicat măsurile complementare de retragere a certificatului de înmatriculare al autovehiculului şi reţinere a permisului de conducere.
Accident rutier:
Poliţia a fost sesizată ieri, 4 noiembrie a.c., cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 2A s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Astfel, în timp ce un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe varianta ocolitoare a municipiului Slobozia, la intersecţia cu şoseaua Brăilei, a efectuat viraj la stânga fără a se asigura corespunzător şi fără a acorda prioritate de trecere unui alt autovehicul, condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Scânteia, care circula din direcţia Ţăndărei către Urziceni, intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unei tinere în vârstă de 25 de ani, din comuna Scânteia, pasageră în autoturismul care se deplasa regulamentar, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Infracţiuni la regimul rutier:
Ieri, 4 noiembrie a.c., o patrulă de siguranţă publică a oprit pentru control în trafic, pe raza municipiului Slobozia, un autoturism condus de un tânăr localnic în vârstă de 20 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tot ieri, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Feteşti, a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu în timp ce conducea un tractor agricol, tractând o remorcă fără a fi înmatriculată sau înregistrată în circulaţie.
O patrulă de siguranţă publică au oprit pentru control în trafic, pe raza municipiului Slobozia un autovehicul, condus de un localnic în vârstă de 41 de ani.
Deoarece emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat celui în cauză să se supună testării cu aparatul etilotest Drager. Bărbatul a refuzat atât testarea etilotest cât şi deplasarea la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Pe raza comunei Făcăeni, poliţiştii au depistat în trafic un localnic în vârstă de 46 ani, care se afla la volanul unui tractor agricol, fără a poseda permis de conducere.
Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că autovehiculul era neînregistrat în circulaţie.
Pe numele celor patru conducători auto au fost întocmite dosare penale, urmând a se da soluţii prin unităţile de parchet competente.
Compartimentul Relatii Publice
Inspectoratul de Politie al Judetului Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.