Subventionarea uceniciei la locul de muncă

0

Potrivit prevederilor Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de munca, angajatorii care doresc sa organizeze ucenicie la locul de munca potrivit domeniilor de activitate specifice, beneficiaza de subventii acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj.
Prin organizarea uceniciei la locul de munca angajatorii pot sa formeze noii angajati in functie de specificul si cerintele posturilor din societate.
Ucenicia are la baza un contract de ucenicie ce se incheie pe perioada determinata de pe 12, 24 sau 36 de luni in functie de nivelul de calificare pentru care urmeaza sa se pregateasca ucenicul, respectiv nivelurile 2, 3 si 4 de calificare.
Formarea profesionala a ucenicului se va realiza prin intermediul unui furnizor de formare profesionala cu care angajatorul va incheia un contract de furnizare de servicii formare profesionala, sub directa supraveghere a unui coordonator ce are calitatea de salariat al angajatorului.
Angajatorii care opteaza pentru organizarea uceniciei la locul de munca pot beneficia de o subventie din bugetul asigurarilor pentru somaj in cuantum de 1.125 lei/luna, pe intreaga perioada de derulare a contractului de ucenicie, exceptand perioada de proba la care este supus ucenicul.
Pentru a beneficia de subventie, angajatorii vor incheia o conventie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 30 de zile lucratoare de la data expirarii perioadei de proba cuprinsa in contractul de ucenicie.
Pentru informatii suplimentare legate de conditiile de acordare a acestei subventii, vă puteti adresa AJOFM Ialomita cu sediul in Slobozia, str. Lacului nr. 10, etaj 3, sau la telefon 0243231809.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.