Suspiciuni de pestă porcină africană în Ţăndărei!

2

În ciuda măsurilor de stopare a răspândirii virusului pestei porcine africane, boala se extinde în Ialomiţa, la Ţăndărei, oraş aflat pe ruta de circulaţie cu celelalte 9 localităţi din estul judeţului unde au fost confirmate numeroase focare. În trei localităţi din Ialomiţa au fost ucişi toţi porcii, în două se acţionează, urmând şi celelalte în funcţie de numărul de echipe existente în judeţ.
Reprezentanţii Comitetului Judeţean de Combatere a Bolilor Ialomiţa sunt acum pe teren în comunele Mihail Kogălniceanu şi Făcăeni. De la semnalarea primului focar până la intrarea în comunitate a echipelor de ucidere preventivă a porcilor, în comuna Mihail Kogălniceanu au apărut 45 de focare de pestă porcină africană. Această stare de fapt i-a determinat pe proprietari să înţeleagă gravitatea situaţiei, iar campania de ucidere se află în a treia zi şi va mai dura cel puţin încă două zile în această comună.
La Făcăeni acţiunile au început azi şi se vor desfăşura pe parcursul săptămânii, urmând apoi să se intre la uciderea preventivă a porcilor din Vlădeni, Borduşani, Cegani şi Progresu unde s-au confirmat mai multe focare de pestă porcină africană.
A zecea localitate în care virusul şi-a făcut prezenţa este Ţăndărei, oraş cu multe gospodării de tip rural, în care localnicii cresc animale, la fel ca şi în Feteşti.

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.