Sute de copii au vizitat Inspectoratul Judeţean de Poliţie

0

20160323_105229

În avanpremiera Zilei Poliţiei Române, marcată pe 25 martie, instituţia şi-a deschis pentru public birourile cele mai interesante, în care specialiştii realizează portretele robot ale răufăcătorilor, caută amprentele infractorilor sau testează suspecţii la aparatul poligraf. Spre mulţumirea gazdelor, vizitatorii au fost foarte încântaţi, iar mulţi dintre ei îşi doresc să devină poliţişti.

20160323_104228Elevii clasei a patra B de la Liceul de Arte, îndrumaţi de învăţătoarea Aurica David, au fost primii oaspeţi ai poliţiştilor ialomiţeni. Cel mai interesaţi s-au arătat de tehnica ridicării şi interpretării amprentelor. Foarte atenţi au fost în camera cu aparatul poligraf, iar pentru prima dată, anul acesta, au fost primiţi şi în biroul Inspectorului şef…
Impresiile au fost cu mult peste aşteptările gazdelor, care speră ca măcar câte un elev din fiecare clasă să se îndrepte spre cariera de poliţist.
Judeţul Ialomiţa înregistrează cel mai mare deficit de poliţişti, iar cauza principală este numărul foarte mic al absolvenţilor ialomiţeni care se îndreaptă către şcolile de poliţie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.