Sute de ialomiţeni au întâmpinat trenul regal în Staţia CFR Feteşti!

0

Cursa specială reface traseul istoric de acum 140 de ani prin care Dobrogea s-a alipit României şi marchează, totodată, împlinirea a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanţa.
Reprezentanţii casei regale au sosit cu câteva minute mai devreme faţă de ora anunţată, au fost întâmpinaţi cu flori, pâine şi sare, au semnat pe un tablou portret cu Majestatea Sa Margareta, custodele coroanei române şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, marcând momentul 15 iunie 2018.
Oprirea trenului regal în stația CFR Fetești este un moment istoric pentru primarul Feteștiului, Sorin Gafițoi, de profesie ceferist, dar împlinește și o dorință a înaintașilor săi: “pentru cei care lucrează la CFR și au trenul regal în primire, e o mândrie. Eu consider că e o zi istorică pentru noi, cei din Fetești. Bunicii mei și-au dorit să-i întâlnească, acum sunt eu, urmașul lor și-i întâmpin aici la Fetești. Le îndeplinesc visul”.
Cursa trenului regal reface traseul parcurs de Carol I în urmă cu 140 de ani, precizează viceprimarul Laurențiu Șonchereche, la bază profesor de istorie: “este un moment foarte important, legătura familiei regale cu Feteștiul este una deosebită, aici fiind construite și podurile dunărene, cu care ne mândrim, care fac legătura între Muntenia și Dobrogea. Cunoaștem foarte bine momentul în care aceste poduri au fost inaugurate și la vremea respectivă, înaintașii noștri s-au bucurat de prezența Principelui Carol I”.
De la Feteşti, delegaţia regală a pornit spre Cernavodă, însoţită de autorităţile locale şi judeţene din Ialomiţa.

edf
edf
edf

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.