Tabără de fotografie la Amara

0

40 de elevi au fost iniţiaţi în arta fotografică într-o tabără tematică la Amara. Pe parcursul a şapte zile, copiii au primit sfaturi profesioniste privind fotografia în natură şi au realizat mii de instantanee. Cele mai reuşite fotografii vor fi prezentate într-o expoziţie la Centrul Cultural UNESCO din Slobozia.

Pe lângă activităţile de teorie şi practică în fotografie, organizatorii taberei de la Amara urmăresc prin acest proiect şi promovarea Lacului ca zonă de protecţie avifaunistică, precizează preşedintele Fundaţiei de Turism şi Ecologie a Dunării de Jos Ciulinii Bărăganului, Florin Munteanu: „Special ne-am axat pe fotografia peisagistică, floră-faună şi macro. Am realizat cât mai multe fotografii pentru a avea ce selecta, atât pentru promovare turistică, cât şi pentru promovarea arie de protecţie avifaunistică, pentru că am constatat că nu prea se cunoaşte acest aspect despre Amara şi nici regulile pe care ar trebui să le respectăm, cum ar fi perioada de cuibărit a păsărilor, care nu trebuie deranjate.”

Un grup de pasionaţi de fotografie a fost din comuna Ograda.                                

Georgiana Alexandra are 14 ani şi consideră că fotografia poate deveni din pasiune o profesie: „A fost o experienţă foarte interesantă şi mi-a plăcut foarte mult. Fiind prima tabără de fotografie la care particip au fost experienţe noi, am legat prietenii noi, chiar sper să ţinem legătura unii cu ceilalţi, şi am aprofundat noi informaţii legate de fotografie. Chiar îmi place! Este un hobby pe care aş vrea să-l aprofundez şi din care să fac o profesie.” 

Pentru Alexandra Ştefania, noţiunile de bază privind realizarea fotografiilor sunt foarte importante: „A fost o experienţă unică şi am învăţat noi despre fotografie, cum să încadrăm fotografia, cum să folosim diafragma, ce lumină să folosim…Cred că regula treimii este cea pe care o voi folosi permanent de acum înainte.”

Gabriela Bianca spune că fiecare zi în tabără a fost o experienţă inedită, de care îşi va reaminti cu plăcere prin intermediul fotografiilor realizate: „Am mers în parc şi am făcut fotografii, la copaci, macro… Mai târziu ne vom uita la ele şi ne vom aduce aminte cum a fost, de prieteni.” În tabără au fost şi copii din comuna Salcia, judeţul Mehedinţi, iar proiectul a fost finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Cele mai sugestive fotografii vor fi prezentate luna aceasta într-o expoziţie la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia şi introduse într-un catalog de prezentare a staţiunii Amara ca arie de protecţie avifaunistică.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.