Tabăra din Pridvorul Satului la Săveni

0

În localitatea Săveni a județului Ialomița, în intervalul 17-20 iulie, a avut loc cea de-a II-a ediție a Taberei din Pridvorul Satului, unde peste 100 de tineri au participat cu deosebită plăcere și entuziasm la o varietate largă de activități religioase, educative, socio-culturale, dar și recreative și distractive, coordonate atât de moderatori, cât și de voluntari. Activitățile derulate au avut scopul de a insufla tinerilor dragostea pentru aproapele, de a le stârni admirația pentru lucrul în echipă, dar și pentru a le alimenta interesul si curiozitatea pentru Dumnezeu.
Tabăra reprezintă un proiect implementat de către “Asociația Tineretul Ortodox Român”, filiala Săveni, Ialomița, cu binecuvântarea PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și care se bucură de sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița.
În decursul celor 3 zile de tabără, tinerii au participat la diverse activități și ateliere tematice, printre care: atelier handmade, tir cu arcul, atelier “Comunică cu preotul”, dansuri, atelier de prim-ajutor, jocuri olimpice, vânătoare de comori și activitate demonstrativă a pompierilor ialomițeni. Un moment destul de așteptat în rândul tinerilor a fost seara petrecută cu Cedry2k și Pietonu, marcând cumva apogeul taberei. Finalul taberei a fost marcat printr-un foc de artificii, unde atmosfera a fost întregită de focul de tabără și acompaniamentul chitarelor. Toți participanții taberei au contribuit la construirea unei atmosfere unice, încărcate de spiritualitate, căci în inimile fiecăruia palpita numele lui Hristos.
Această frumoasă tabără a luat naștere cu ajutorul moderatorilor și a voluntarilor, care și-au unit cugetele și inimile pentru a le dovedi tinerilor debusolați, captivi în prinsoarea internetului, că pot petrece timp de calitate dacă privesc cu optimism și voință spre o viață mai aproape de credință.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.