Tache Cornel şi Păun Dragoş Laurenţiu au fost arestaţi

5

cornel tache

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de următoarele persoane:
TACHE CORNEL, oflţer de poliţie judiciară, şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, complicitate la evaziune fiscalã şi trafic de influenţa.
PAUN DRAGOS-LAURENTIU, consilier superior la Serviciul Sănătate si Bunăstare Animală din cadrul Direcţia Sanitar ‘veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
ln perioada iulie – septembrie 2013, în calitate de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa, inculpatul Tache Cornel a primit cu titlu de mită, de la un denunţător, mai multe sume de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, înlesnindu-i acestuia desfăşurarea de operaţiuni comerciale cu încălcarea normelor fiscale.
De asemenea, în cursul anului 2013, inculpatul Tache Cornel a primit de la acelaşi denunţător suma de 32.000 de lei pentru a-şi folosi influenţa asupra
lucrătorilor de poliţie de la IPJ Călăraşi- Serviciul de Investigare a Fraudelor, astfel încăt să îi determine să soluţioneze un dosar în care denunţătorul era cercetat penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, în favoarea acestuia din urmă.
ln cursul lunilor august- septembrie 2013, inculpatul Păun Dragoş-Laurenţiu, în calitate de consilier superior la D.S.v.S.A. Ialomiţa, a primit, în total, suma de 1.000 de lei de la acelaşi denunţător pentru a nu-i aplica acestuia sancţiunile legale pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la măsurile sanitar-veterinare.
La data de 16 septembrie 2013, inculpatul Tache Cornel a primit de la denunţător suma de 20.000 lei, în scopurile sus menţionate, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.
La data de 17 septembrie 2013, procurorii au dispus reţinerea inculpaţilor Tache Cornel şi Păun Dragoş-Laurenţiu pe un termen de 24 de ore. La aceeaşi
datã, inculpatul Tache Cornel este prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivã pentru 29 de zile.
La instrumentarea acestei cauze procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Serviciului Român de Informaţii, au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie şi au beneficiat de sprijinul angajaţilor din Jandarmeria Română.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Biroul de informare şi relaţii publice, DNA

 

5 comentarii

  1. cât de ,,utile“ se dovedesc aceste instituţii ale statului! mafie curată! şi ca să-ţi ia ochii că au activitate găsesc doi -trei ţărani să-i amendeze! Să vină odată poliţia averilor şi să-i întrebe pe toţi cu ce şi-au ridicat palate, s-au plimbat în străinătate şi au cumpărat maşini de lux!?! dar cum o să fie tot o instituţie a statului nu se va întâmpla nimic…

  2. Asemanator cazului Cristudor, Ungureanu saltat pentru evaziune fiscala dar a preferat sa fie ”denuntator” si sa dea imprimire doi pesti mai mari .Domnu denuntator pana cand crezi ca va mai merge . Si ce comitet de primire o sa-ti pregateasca Nea Tache si alti prieteni ai tai .

  3. Vai,săracu’ Tache…e vinovat Ungureanu că evaziona ..şi Tache-l lăsa…se lupta cu frauda…auzi la dobitoc,niciodată denunţător)) Mereu denunţător..dacă eşti prins evazionând şi continuitatea -ţi fu asigurată de antifraudă…ce să faci,colaborezi…scrii cui dăduşi din poliţie,fisc şi parchete sau partide..şi-ţi scapi pielea…că doar nu eşti prost să stai tu la puşcărie şi organul statului la spriţ şi prăduit))) La puşcărie…antifrauda la puşcărie))

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.