Tai un copac, plantezi doi: Prim Ministrul Sorin Grindeanu a dat startul campaniei naţionale de împădurire, la Slobozia!

0

Ialomiţa se numără printre judeţele cu un mare deficit de pădure, iar prezenţa Prim Ministrului în judeţ a fost argumentată ca exemplu la nivel naţional privind protecţia mediului. „E  un semnal pe care vrem să-l dăm ca aceste tipuri de acţiuni să continue peste tot. Oricât am încerca să îmbunătăţim cadrul legal, fie că vorbim de extinderea radarului pădurilor sau alte programe informatice care să acopere aceste zone, nu putem să  ne punem în faţa drujbelor, a lăcomiei sau a iresponsabilităţii anumitor cetăţeni. Singurul scut pe care putem să-l facem este scutul dat de oamenii legii, dar nu numai, ci şi spiritul civic pe fiecare dintre noi trebuie să-l avem. Iar pădurea şi ocrotirea pădurilor ţine de ocrotirea vieţilor noastre, ceea ce pentru noi este o prioritate de guvernare şi ţine de siguranţa naţională”, a declarat  Sorin Grindeanu.

Prim Ministrul a plantat un frasin în perimetrul amenajat pentru împădurire de Direcţia Silvică Ialomiţa, în cadrul etapei pilot a Programului Naţional de Educaţie Civică Forestieră „Tai un copac, plantezi doi”.

La debutul campaniei, ministrul Apelor şi Pădurilor a precizat că o preocupare actuală a ministerului o reprezintă inventarierea terenurilor degradate şi valorificarea acestora: „Am solicitat autorităţilor locale inventarierea tuturor terenurilor degradate ca să putem face demersurile necesare pentru împădurirea acestora, creşterea suprafeţei de fond forestier şi înfiinţarea de perdele de protecţie. Există o măsură 8.1 PNDR care poate fi accesată pentru astfel de intervenţii, deci există finanţare”, a spus Adriana Petcu. Pentru stoparea tăierilor ilegale se vor înteţi controalele şi se vor face angajări suplimentare la Gărzile Forestiere.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.