Taina Sfântului Maslu la Catedrala din Urziceni

5

3

Ca în fiecare an, în Municipiul Urziceni, Postul Crăciunului este încununat de oficierea Tainei Sfântului Maslu în sobor de către cei șapte preoți ai urbei la fiecare din cele patru biserici.
Programul liturgic special s-a încheiat marți, 15 decembrie 2015, cu oficierea slujbei la Catedrala din Urziceni. Enoriașii au participat în număr mare, cu multă bucurie în suflete și pe chipuri.
La fiecare slujbă harul dumnezeiesc s-a pogorât în chip minunat peste capetele plecate în semn de smerenie ale credincioșilor. Rugăciunile acestora îngemănate cu ale sfințiților părinți, s-au înălțat către cer. Iar lacrimile deznădejdii au fost șterse de pe obraji prin mila nemărginită a Domnului. Și cu siguranță, fiecare suflet rănit, care poartă povara propriei răzvrătiri, va fi împresurat de lumină, de căldură, de mângâiere dumnezeiască… de speranță.
Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Ovidiu Dincă de la Parohia Sf. Nicolae, care a vorbit celor prezenți despre libertate, amintind de viața virtuoasă a Sf. Ierarh Elefterie.
La final Părintele Bogdan-Ionuț Stancu, parohul Catedralei din Urziceni, a mulțumit tuturor pentru bucuria comuniunii și a îndemnat la statornicie și unitate față de Biserica noastră strămoșească.
Fie ca Nașterea Domnului să vă înalțe sufletele mai presus de fire, să simțiți lumina și căldura dumnezeiască fără de care viața ar fi o dureroasă rătăcire!
Sărbători fericite, cu multă sănătate și pace în suflete!

5 comentarii

  1. taina e sa-i platesti preotului la negru, in altar, 800-1000 pentru o nunta. :)) si mai taina e sa-ti cumperi postul de preot ca cateva mii de euro. biserica are multe taine dar niciuna nu tine de credinta.

  2. Asa se intampla sa spuna oamenii prostii, doar repetand niste clisee. Veniti cu cazuri concrete. Ati fost cumva nasa si a trebuit sa dati 1000 de lei, altfel nu se facea nunta? Cred ca asta e taina tainelor: de unde scot oamenii atatea aberatii…

  3. @nelutzu chiar nu traiesti pe lumea asta? inmormantarea 500 lei, botezul 300-500 lei, preturile variaza de la o parohie la alta. cum poti sa platesti doar 100-200 pentru o nunta cand in slobozia toate bisericile au 2-3 sau chiar 4 preoti si vin cu totii sa-si oficieze evenimentul. dupa esti chemat in altar si te inconjoara precum vulturii. asta nu-i aberatie din partea mea ci aberatie din partea preotilor ca se preteaza la asemenea practici. au fost prezentate n-spe cazuri concrete in media nationala mai putin media locala care, intre noi fie vorba, este aservita puterii si bisericii.

  4. @nelutzu
    caz concret? acum cativa ani preotul Nicolae Tudose a aparut la Antena locala foarte indignat si suparat ca lumea are bani dar nu vrea sa-i doneze sa-si termine el biserica. preoti tineri din oras au deja vila ridicata si masina cumparata in conditiile in care un functionar de la stat cu studii superioare nu poate face asta fara imprumut la banca.

  5. Vad ca dati exemple doar din Slobozia. Hai sa ne uitam putin si la parohiile de tara. A trai pe lumea asta inseamna sa avem o viziune de ansamblu, nu sa generalizam pornind de la cazuri razlete. Cel mai bine ar fi sa ne dam cu parerea atunci cand stim un lucru sigur. Daca ne lasam manevrati de articolele din presa nationala care nu sunt nici 5% adevarate, atunci suntem victime sigure.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.