Talente politice şi martirii administrative în Consiliul Local Slobozia

1

_DSC9535

Consiliul Local Slobozia s-a pricopsit de cunoscători! Mai multe dintre proiectele iniţiate de primarul Adrian Mocioniu au stârnit, pe lângă dezbateri, răbufniri de nervi şi ifose politice.
Dintre toate manifestările s-au remarcat prin decenţă intervenţiile consilierelor Andreea Conescu, Mihaela Ojog, de la PNL, şi Manuela Zainea de la PSD, de suficienţă a dat dovadă preşedintele de şedinţă, Sorin Brânză-PSD, şi de excese consilierii PMP Gabi Ionaşcu şi Paros Radu, ambii slobozi la insinuări şi chiar înjurături, ceea ce l-a determinat pe social democratul Liviu Patrichi să solicite intervenţia poliţiei locale.
Principala nemulţumire a opoziţiei faţă preşedintele de şedinţă a fost limitarea timpului de intervenţie, tratată prieteneşte între Gabi Ionaşcu şi Sorin Brânză, mai în glumă, mai în serios, până când maniera de lucru l-a deranjat teribil pe Paros Radu care s-a ridicat înjurând de la masa de consiliu şi a părăsit sala de şedinţă trântind scaunul şi uşa pentru că i s-a spus că are doar un minut la dispoziţie pentru a vorbi. De partea cealaltă a mesei, deranjul în rândul executivului a rezultat ca urmare a excesului de “prietenul meu, Adrian”, apelativul cu care Gabi Ionaşcu s-a adresează permanent actualului primar, pe lângă sfaturile părinteşti şi învăţăturile unei persoane cu experienţă administrativă. Principalul reproş al liberalilor din Consiliul Local a fost faţă de formularea referatelor de specialitate, extrem de sumare, după cum a menţioant Andreea Conescu, la care s-a mai adăugat observaţia preşedintelui de şedinţă privind lipsa acurateţei documentelor de lucru pregătite. Punctul culminant a fost atins la proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului dintre Primăria Slobozia şi ADR Sud Muntenia pentru realizarea obiectivului de investiţii la Piaţa Revoluţiei când, înaitea votului, primarul Adrian Mocioniu a făcut apel la colegii de generaţie din Consiliul Local pentru a nu mai tratat politic temele luate în discuţie. Lămurirea situaţiei privind prelungirea contractului de execuţie cu acelaşi constructor înainte de întrunirea actualului legislativ local a oferit-o fostul viceprimar, Valentin Băcanu, care a precizat că soluţia a fost similară în cazul tuturor proiectelor din ţară cu risc de nefinalizare în termen şi a fost cerută de reprezentanţii agenţiei de dezvoltare şi ai ministerului de resort. În final, proiectul a fost adoptat, dar discuţiile de formă au continuat la fiecare proiect, cu revelaţii mai mici sau mai mari din partea protagoniştilor, cum a fost cea a lui Cezar Zamfir care a descoperit că are opinii comune cu ale lui Gabi Ionaşcu, de când acesta este în opoziţie. De neacceptat a fost pentru consiliera Manuela Zainea intervenţia fostului primar Ionaşcu privind solicitarea unui alt amplasament faţă de cel de pe Şoseaua Nordului a locuințelor ANL pentru medici, pe motiv că doctorii reprezintă una dintre cele mai de vază profesii şi merită să fie trataţi cu mai multă consideraţie, mai ales că în mandatul său se luase în calcul altă zonă: “Ce vreţi să spuneţi, că eu, care am predat peste 30 de ani la Şcoala 4 şi ceilalţi profesori sau locuitori din zonă suntem persoane mai puţin respectabile”? Dialogul a sfârşit într-o întoarcere din condei a împricinatului, iar parada de cunoaştere a continuat…

1 comentariu

  1. Oare ce trebuie să I se mai întâmple lui Gabi Ionascu ca sa-și învețe lecția? Suficienta și căpoşenia l-au pierdut ca om politic…. visează la mai mare? Când o fi în stare să-și vadă greșelile,poate…dar se pare ca din nou nu-și mai vede lungul nasului.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.