Ţăndăreiul este al doilea oraş închis din România, după Suceava, cu 400 de persoane izolate la domiciliu

1

Deşi incomparabilă situaţia din punct de vedere a persoanelor infectate cu noul coronavirus sau decedate din cauza COVID 19, oraşul Ţăndărei concentrează trei sferturi din numărul total al îmbolnăvirilor la nivelul judeţului, 7 din 8 cazuri de deces şi foarte multe persoane internate, ceea ce a determinat decizia intrării în carantină.
Instaurarea situaţiei de carantină la nivelul oraşului Ţăndărei se justifică prin numărul mare de persoane infectate, cu legătură între cazurile decedate. Primarul localităţii, Nicoleta Toma, precizează că pentru nerespectarea izolării la domiciliu au fost aplicate 400 de amenzi, iar pentru nerespectarea carantinei, 4 persoane au fost duse în centrul judeţean de izolare: “Sunt persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, aceștia au fost urcați în mașină frumușel și duși în centrul de carantină. S-au dat și foarte multe amenzi, este adevărat, sunt multe persoane care au ieșit la plimbare, nu cu un scop precis.”
Cazurile de decese şi de contaminare se înregistrează în comunităţile de romi, însă reprezentanţii acestora reclamă lipsa medicilor şi a medicamentelor necesare în tratarea bolnavilor de COVID 19:
“Ne-am săturat! În loc să aducă 10 medici, ne aduce 100 de polițiști și armata. Ce crede că face cu armata? În loc să ne aducă medici, să ne aducă materiale sanitare, ne aduce d-ăștia. Nu e bine, doamnă! Trebuie să aștepți 3 zile, 4 zile pentru o probă! Se simte cineva rău, trebuie să aștepte câte 3 zile până vine un răspuns dacă e pozitiv sau nu. Nici nu se ating de ei. Treaba toată ca să fie orașul salvat și pus la punct, medici! Spitalul alimentat, salvat, nu vine armata, te ține în casă și mori în casă. Asta e treabă serioasă sau treabă corectă?”
Sunt şi locuitori ai oraşului Ţăndărei, însă, care apreciază măsura intrării oraşului în carantină: “Dacă nu respectă oamenii, e bine și așa. Mă tem, normal că mă tem, că o am și pe maică-mea bătrână, Doamne ferește, eu ies în oraș că trebuie să mai cumpăr. Poate eu nu-l simt, că sunt mai tânăr, dar mama?”
Pe lângă decesele înregistrate, ultima statistică indică la nivelul judeţului că 31 din cei 46 de ialomiţeni infectaţi cu noul coronavirus sunt din Ţăndărei, iar aceştia au circa 400 de contacţi în familii, care se află în izolare la domiciliu.

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.