Ţăndăreiul- focar COVID 19!

0

Peste 800 de romi din Ţăndărei s-au întors în ultima lună din străinătate şi au transmis noul coronavirus în comunitatea din cartierul Strachina. Urmare a deceselor înregistrate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Ialomiţa a votat azi intrarea în carantină a oraşului Ţăndărei, propunere care a fost avansată spre decizie în Comitetul Naţional.
Prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, precizează că cele 4 decese înregistrate au legătură epidemiologică: “Avem 4 persoane decedate cu legătură epidemiologică stabilită de către DSP. Fac mențiunea că am solicitat de fiecare dată Direcției de Sănătate Publică să-mi spună care e situația în Țăndărei, având în vedere că e o localitate cu cetățeni care au revenit în țară la momentul acesta, într-un flux continuu. Totuși, înregistrăm aceste decese, ceea ce înseamnă că cetățenii din Țăndărei nu au respectat măsurile legale impuse de autorități, stabilindu-se prin aceste anchete că au avut contact direct.”
În cartierul Strachina din Ţăndărei au fost luate 163 de teste privind infectarea cu noul coronavirus, dar rezultatele acestora sunt în aşteptare.
La nivelul judeţului Ialomiţa sunt confirmate 37 de cazuri de cazuri de COVID 19 şi declarate oficial 5 decese. În aşteptare se mai află rezultatele şi în alte cazuri de deces.

Situaţie epidemiologică la nivel de judeţ
La data de 02.04.2020, conform raportului operativ al Directiei de Sănătate Publică, situaţia la nivelul judeţului lalomita se prezintă astfel:
• 37 persoane confirmate;
• 208 persoane se află în carantină:
• 2429 persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu.
În perioada 25.03.2020 — 01.04.2020, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean lalomita au aplicat un număr de 335 sanctiuni contravenționale (din care 9 avertismente scrise) în valoare totală de 357.350 lei.
Sanctiunile contraventionale au fost aplicate pentru săvârşirea unor fapte prevăzute de Ordonantele Militare 1 — 4/2020 şi sanctionate în baza O.U.G. nr. 1/1999, privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.
În ceea ce priveşte sanctiunile aplicate de către Inspectoratul de Politie al Judetului Ialomiţa de la intrarea în vigoare a Ordinelor Militare au fost aplicate 1.940 sanctiuni contraventionale în valoare de 3.975.590 lei.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.