Tenisul slobozean se remarcă printr-o generaţie puternică de fete

0

Cupa Pet Star Tenis Cons Slobozia a fost câştigată la categoria 10 ani de Anastasia Zelenciuc, iar la 12 ani de Alexia Ciupercă, ambele sportive ale cluburilor gazdă.

Cea de a şaptea ediţie a competiţiei s-a desfăşurat în perioada 8-13 iulie şi a reunit 80 de tenismeni la categoriile de vârstă 10, 12 şi 14 ani, masculin şi feminin. Participarea mai mică de anul acesta se explică prin suprapunerea turneelor în calendarul competiţional naţional, precizează arbitrul principal Cristian Ştefan: “Din păcate nu se mai respectă ceea ce încercam să impunem a se respecta, adică turnee la mai puţin de 150- 200 km distanţă, pentru că astfel copiii aleg Bucureşti în loc de Slobozia, pentru că evită cazarea, evită deplasarea. Aici se joacă în sistem oglindă, adică cei care pierd tot mai joacă până ce se stabilesc toate locule, ierarhic, din tablou, ceea ce în alte părţi nu se mai joacă.”

O participare numeroasă la turneele din Slobozia o au tenismenii din Constanţa, care şi-au adjudecat cupa Pet Star Tenis Con la categoria 12 ani, băieţi, prin Zaed Saadeghine, iar la categoria 14 ani, băieţi, prin Alexandru Lateş.

Constăţenii preferă Slobozia atât pentru condiţiile excelente de concurs, cât şi pentru că sunt aproape şi pot face naveta, după cum spune Denisa Ghiţă, mama a doi tensimeni: “Venim de mulţi ani aici pentru că ei îşi doresc tare mult. Le place, există suficiente terenuri, atmosfera este super! Ştie Conaşu ce face şi face foarte bine.”

Directorul turneului, Constantin Ştefan precizează că, în competiţie, Slobozia participă cu sportivi de la patru cluburi din oraş: “Cine s-ar fi gândit să se dezvolte tenisul atât de mult la Slobozia. Dar suntem aici şi privaţi şi de stat. Scoate profesorul Ionescu un sportiv, scot şi eu unul, pune el o floare, pun şi eu două… Adică aste este frumuseţea: competiţia! De aici şi progresul!”

Bine clasaţi în concurs au fost şi tenismenii brăileni care s-au clasat pe locul II la 10 ani prin Andreea Doda şi Matei Văleanu, dar şi la categoria 14 ani băieţi prin Aurelian Sargo. De asemenea, locul I la dublu băieţi 14 ani a fost adjudecat de Albert Chibucultean din Brăila şi Alexandru Lateş din Constanţa. La dublu femini cupa a fost adjudecată de Carmen Herea şi Ioana Dragomir din Constanţa care au câştigat în faţa gazdelor Daria Tudor şi Flavia Zamfir, situate totuşi pe un onorant loc II. La individual, Daria Tudor s-a clasat pe locul III, iar la 12 ani băieţi Slobozia s-a remarcat prin Bogdan Ignat care s-a situat pe locul II.

Cupa Pet Star Tenis Con Slobozia va fi urmată în luna august de turneul municipiului, de categoria A la 12 ani.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.