Tentativă de omor

0

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori din cadrul Parchetului de pe Iângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul T. M. pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, constând în aceea că:
În ziva de 22.05.2018, in junil orei 13:15, pe fondul unei stări conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, T. M. a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu o toporişcă în zona capului, cauzându-i un traumatism “cranio-facial prin agresiune, plagă tăiată şanţ nazo-Iabial drept, aripă nazală dreaptă, ureche stângă plagă escoriată latero-cervical stâng, hematom temporal stâng”.
Faţă de inculpatul T. M. s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 22.05.2018.
La data de 23.05.2018 Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpatului T. M., pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanţa de judecată la aceeaşi dată.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situalie, să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.