Times: Gruparile criminale importa copii din Tandarei in Marea Britanie

0

Infractori straini traficheaza copii romani cu varste incepand de la trei luni in Marea Britanie, folosindu-se de minori pentru a pacali sistemul de beneficii sociale cu milioane de lire sterline.

Copiii sunt luati de la familiile lor, adusi in Marea Britanie si folositi pentru a primi beneficii sociale, intr-o actiune care implica documente de imigratie si acte privind angajarea falsificate, scrie Times. In multe cazuri, copiii sunt luati cu acordul familiilor, sunt “antrenati” pentru mici infractiuni pe strada si sunt plasati unor adulti cu care nu sunt inruditi, pentru a-i ajuta pe acestia sa ceara de la Guvernul britanic bani buni.

Intr-o operatiune de luna aceasta din nordul Londrei, patru copii din Romania, victime ale traficantilor, au fost descoperiti.Politistii au descoperit dovezi potrivit carora s-au obtinut peste 100.000 de lire sterline pe seama copiilor. Intr-un alt caz, o grupare criminala a obtinut, de pe urma a 500 de copiii, 4,5 milioane de lire sterline.

Se pare ca banii au fost “investiti” de infractori in case si masini de lux in tara de origine. Tandarei, un orasel din Estul Romaniei, este una din bazele suspectilor de trafic cu copii, mai scrie Times. 100 de case noi, impozante, evaluate la 20 de milioane de lire sterline, le-au ridicat suspiciuni politistilor britanici, care cred ca au fost ridicate cu banii obtinuti din fraudarea statului britanic.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.