Tinerii au nevoie să fie ascultaţi pentru a nu se refugia în consumul de droguri

0

DSC09694

Alcoolul, tutunul, cafeaua și drogurile au fost condamnate de un tribunal al elevilor și scoase din zona de interes a tinerilor pentru a-i ține cât mai departe de aceste vicii. Demonstrația aparține trupei de teatru a Colegiului Național Mihai Viteazul din Slobozia și reprezintă un îndemn pentru colegi de a rezista acestor tentații. Ca alternativă, participanților le-a fost făcută o prezentare de aikido, un sport al trupului și al minții, care poate determina adrenalină și o dependență bună pentru organism. Totul a fost organizat la Centrul Cultural de Direcția Județeană de Sănătate Publică Ialomița cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, marcată pe 26 iunie.
Responsabilă cu promovarea sănătăţii, asistenta principală Veronica Nica, le-a precizat liceenilor că riscul de a deveni dependenţi începe cu prima doză: „E drept că unele droguri pot provoca pe moment câteva efecte care să dea o stare de plăcere, dar asta este pe scurtă durată, pentru că persoana respectivă va deveni depresivă, se va izola şi va avea mari probleme de sănătate.”
Sportul este alternativa ideală pentru petrecerea timpului liber, iar aikido poate deveni un viciu prin pasiunea de a practica, dar unul benefic, după cum spune antrenorul Mihail Dinu: „Aikido este un mod de apărare intelingent şi non violent. Un şah al minţii în mişcare, calm, fără forţă, inteligent. E bine să ştii să te aperi şi să ieşi din conflicte care te pot aduce în faţa judecătorului.”
Campania se adresează anul acesta, în egală măsură, tinerilor şi adulţilor, cu sloganul: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”. Reprezentantul Centrului de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Ialomiţa, Ana Maria Dănilă precizează că drogurile afectează atât persoanele dependente cât şi familiile acestor, cu efecte la nivel social: „A devenit o problemă foarte importantă consumul şi traficul de droguri. Agenţia organizează în toate judeţele o activitate de informare a tinerilor, dar şi a părinţilor, întâlniţi în parcuri şi alte spaţiile publice.”
Acţiunile au continuat joi la Liceul Tehnologic Al. I. Cuza, vineri la Penitenciarul din Slobozia şi duminică la Feteşti, cu manifestări de informare pentru părinţi şi copii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.