Tonița Manea: “În județul Ialomița sunt izolate la domiciliu 9 persoane, în localitățile: Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu”

0

Având în vedere situația epidemiologică creată de numeroasele cazuri de coronavirus confirmate în regiunile Lombardia și Veneto din nordul Italiei, precum și numărul mare de cetățeni români care au vizitat sau care s-au stabilit în aceste regiuni și care este posibil să se întoarcă în țară, vă aducem la cunoștință faptul că Guvernul României a luat cele mai ferme măsuri pentru a preveni apariția cazurilor pe teritoriul țării noastre.
În acest sens, ministerele de resort prin organele tehnice, au dispus măsura ca persoanele care se întorc din țările afectate, să fie izolate la domiciliu pe o perioadă de minimum 14 zile, sub supravegherea organelor sanitare ale Direcției de Sănătate Publică, medicilor de familie, asistenților comunitari și mediatorilor sanitari.
Pentru persoanele care vor veni din cele 11 localități ale provinciilor Lombardia și Veneto, precum și din provincia Wuhan, la momentul sosirii pe teritoriul țării se va institui carantină obligatorie, într-o locație avizată de D.S.P. și aprobată prin hotărarea Comitetului pentru Situații de Urgență.
Până în prezent, în județul Ialomița sunt izolate la domiciliu 9 persoane, în localitățile: Fetești, Urziceni, Manasia, Amara și Dridu. Izolarea la domiciliu se va face pe o perioadă de minimum 14 zile, persoanele fiind monitorizate zilnic, prin verificarea simptomatologiei de către organele medicale amintite mai sus. Pentru alți 4 cetățeni care s-au întors în cursul zilei de astăzi din Italia s-a dispus izolarea la domiciliu sub supraveghere medicală.
Menționăm faptul că la nivelul județului Ialomița nu sunt persoane aflate în carantină.
Totodată, facem precizarea că până în la acest moment pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de infecție cu virusul Convid-19.
Instituția Prefectului va informa în timp util asupra eventualelor modificări ce vor interveni în situația epidemiologică privind coronavirus, la nivel de județ.
PREFECTUL JUDEȚULUI IALOMIȚA
TONIȚA MANEA

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.