Trafic de Moș Crăciun: 167 de sancţiuni contravenţionale, 7 permise reținute

0

SAMSUNG CSC

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, poliţiştii rutieri au acţionat în teren, pe principalele drumuri naţionale din judeţ, depistând şi sancţionând, pe parcursul a două zile, peste 150 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză.
La început de vacanţă, activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului au fost intensificate.
În zilele de 19 şi 20 decembrie, poliţiştii de la rutieră au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti.
Poliţiştii au monitorizat traficul rutier, pe drumurile naţionale din judeţ şi i-au sancţionat pe cei care au încalcat regulile de circulaţie, în special pe cele care stabilesc regimul legal de viteză.
Astfel, au fost aplicate, 167 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au depăşit viteza regulamentară.
De asemenea, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de km/h.

Evenimente rutiere la sfârşit de săptămână
Două evenimente rutiere produse în acest sfârşit de săptămână pe raza judeţului Ialomiţa. / Doi tineri depistaţi în timp ce conduceau autovehicule fără respectarea normelor legale.
Sâmbătă, 19 decembrie, în jurul orei 10:00, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localităţii Manasia s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În timp ce un bărbat de 51 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism pe Drumul Naţional 2A, din direcţia Urziceni către Slobozia, a fost surprins de traversarea pe marcajul pietonal a unui conducător de bicicletă, pe care l-a acroşat cu oglinda retrovizoare.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, un bărbat de 34 de ani, din comuna Manasia, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Atât conducătorul auto cât şi biciclistul au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind zero, respectiv 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
* * *
Un alt eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, s-a produs în cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Slobozia.
În timp ce un bărbat de 35 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a acroşat un pieton angajat în traversarea părţii carosabile pe marcaj pietonal, surprins de culoarea roşie a semaforului pietonal.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un bărbat de 84 de ani, din municipiul Slobozia, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
Cercetările sunt continuate în ambele cazuri sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
* * *
Poliţia Municipiului Feteşti a fost sesizată ieri, de către un bărbat de 56 de ani, din comuna Făcăeni, despre faptul că în cursul nopţii un autoturism în care se aflau două persoane, i-a distrus o porţiune din gardul împrejmuitor al curţii.
Poliţiştii au demarat de îndată verificările şi au reuşit identificarea în scurt timp a persoanei care s-a aflat la volanul autoturismului, un tânăr de 21 de ani, din comuna Făcăeni.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
* * *
Poliţiştii rutieri au oprit pentru control în trafic, pe raza oraşului Ţăndărei, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comuna Mihail Kogălniceanu.
Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul fiind 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit în ambele cazuri dosare penale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.