Transport ilegal de reziduuri petroliere interceptat cu ocazia unei acţiuni comune

0

Ieri, în intervalul orar 16.00 – 21.00, în baza unui plan de acţiune, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Ialomiţa au acţionat în staţia de taxare Giurgeni – Vadu Oii în vederea combaterii infracţiunilor în domeniul transporturilor şi comercializării produselor accizabile.

În cadrul acţiunii, au fost oprite în trafic pentru control două autocisterne, ambele înmatriculate în judeţul Bacău, care se deplasau din direcţia Constanţa către Ţăndarei.

Cu ocazia solicitării documentelor privind provenienţa mărfurilor transportate, conducătorii auto ale celor două autocisterne au prezentat două avize de însoţire a mărfii, din care rezulta că transportau reziduuri petroliere, furnizor fiind un agent economic din judeţul Constanţa, iar beneficiar o societate comercială din municipiul Bacău.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că beneficiarul mărfii este autorizat ca antrepozit fiscal de comercializare produse petroliere, în prezent fiind în procedură de insolvenţă.

În continuare s-a luat legătura cu lichidatorul judiciar al societăţii, acesta comunicând că nu are cunoştinţă despre această operaţiune comercială.

Având în vedere cele constatate, comisarii Gărzii Financiare – Secţia Ialomiţa au procedat la indisponibilizarea celor două autocisterne în care se află cantităţile de 25.980, respectiv 24.830 Kg reziduuri petroliere şi lăsarea acestora în custodie, în incinta Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Ialomiţa, urmând a fi efectuate verificări împreună cu organele poliţiei judiciare, în vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor comerciale derulate şi a clarificării situaţiei juridice a destinatarului mărfii.

Inspector de poliţie SALAORU DANIELA, compartiment relatii publice IPJ Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.