Treasure Hunt Slobozia, primul eveniment marca GROW

0

Pe data de 5 iulie 2017, în orașul nostru s-a desfășurat un treasure hunt organizat de 7 liceeni: Arghiroiu Andreea, Bălan Adrian, Damian Ștefania, Hogaș Sânziana, Ilie Iulia, Munteanu Iulia și Stan Oana, elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul” și ai Liceului de Arte „Ionel Perlea”. Aceștia, ca cei dintâi Ambasadori ai proiectului GROW Slobozia, au fost coordonați de Rusu Vlad, manager local de proiect GROW, elev al Liceului de Arte „Ionel Perlea”.
GROW, organizat de Școala de Valori în colaborare cu AIESEC Romania, este cel mai mare proiect de educație nonformală și dezvoltare personală din România, cu predare în limba engleză susținută de către traineri internaționali și adresat elevilor de liceu. După ce s-a defășurat și a avut parte de un imens succes în 20 orașe mari ale țării noastre (400 de școli, peste 1500 de voluntari la nivel național și peste 42.000 de ore de training cumulate) a fost adus în Slobozia și se va desfășura în perioada 16-24 iulie.
La treasure hunt au participat aproximativ 70 de tineri dornici de distracție, care au fost împărțiți în echipe, având ca sarcină să ajungă în 7 locuri diferite ale orașului în care să realizeze câte o provocare, locul de start fiind Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”. În funcție de cât de comunicativi au fost între ei, ca și coechipieri, de cât de bine au putut duce la capăt provocarea primită și de cât de mult au dat dovadă de fair-play, două dintre echipe au fost alese câștigătoare ale câte unui voucher consumabil doar în Hambar Pub.
Cum valorile şi pasiunile sunt cele care stau la baza alegerilor pe care tinerii le fac în viaţă, GROW are scopul de a-i ajuta să le descopere într-un mod nonformal și distractiv. “Prin acest treasure hunt am dorit să le oferim șansa de a-şi ocupa timpul cu ceva ce nu fac în fiecare zi. Lucrul în echipă este cel mai important într-o afacere, fiind principala calitate pe care am dorit s-o vedem la ei”.
“Feedback-ul primit în urma acțiunii a fost unul mai mult decât îmbucurător. Nu ne-am așteptat la atât de multe persoane care să ia parte la eveniment”, mărturisesc organizatorii.
Cei dornici să ia parte la atelierele cu predare în limba engleză ce se vor desfășura începând cu ziua de 16 iulie în orașul nostru și care urmăresc dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, de gândire critică și de creativitate, sunt oricând bine-veniți, dar sunt rugați să ia legătura cu Rusu Vlad, manager de proiect local, la 0737 194 765, sau cu Ilie Iulia, Ambasador GROW și responsabil de relații publice, la 0725 028 500.
Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazare pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării și granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.
AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40.000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.