Trecutul , o lecție valoroasă

0

Proiectul Erasmus + SOS- SUSTAIN OUR SOULS, finanțat de Uniunea Europeană este derulat în perioada 01.09.2018- 30.06.2020 iar Liceul de Arte ”Ionel Perlea” participă în calitate de partener alături de alte 5 instituții școlare – Drei-Burgen-Schule, Felsberg, Germania; 1 Epal Trikalon, Trikala, Grecia; IES Terra de Xallas, Santa Comba, Spania, Instituto d’Istruzione Secondaria Superiore ”Augusto Righi”, Taranto, Italia; 42 Liceum Ogolnoksztalcace im. A. Mickiewicza w Krakowie, Cracovia, Polonia. Proiectul își propune să dezvolte elevilor abilitățile de a învăța pe cont propriu, de a se documenta pentru anumite prezentări, de a lucra in echipe multinaționale, de a dezvolta valori specifice comportamentului unui cetățean european responsabil, cu o bună cunoaștere a istoriei atât la nivel național cât și la nivel european.
”Going Back to Our Roots” este mobilitatea care s-a desfășurat în Polonia în această toamnă iar elevii au avut din nou ocazia de a lucra în echipe multinaționale pentru a ilustra teme de cultură, istorie și civilizație . Astfel, pornind de la prezentările pe care fiecare delegație le-a făcut înainte de mobilitate ( prezentări despre locuri istorice și naturale și despre invenții din țara respectivă), echipele multinaționale au creat un joc Kahoot care poate fi folosit de orice profesor de limba engleză, și nu numai, pentru a desfășura activități la clasă sau pentru diverse ateliere de lucru. Vizitele de documentare de la Auschwitz, Muzeul de Etnografie, Cartierul Evreiesc și centrul orașului Cracovia au avut rolul de a explica mai bine elemente de cultură și istorie într-un mod interactiv și foarte util pentru cultura generală a tuturor participanților.
Ce a avut de câștigat delegația din România care a fost reprezentată de elevii Turcea Andrei, Vărzaru Teodor Andrei, Hogaș Ana Sânziana, Vlad Andradda, Cîrlan Petcu Andreea Raluca, Constantin Alexandru și Costache Mark Andrei și de profesorii Militaru Nicoleta și Rădulescu Dragoș?
”Experiența Erasmus+ a fost, cel puțin pentru mine, o experiență fantastică care a inclus vizite cu adevărat importante pentru noi dar și munca în echipă care ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine unii pe alții. Au fost vizite cu un puternic impact emoțional care au făcut această mobilitate o experiență unică de învățare.” (Alexandru Constantin)
” Mobilitatea din Polonia a fost o alegere foarte bună pentru mine pentru că am lucrat în echipe cu elevi din alte țări, am ascultat puncte de vedere diferite legate de viață, respect și responsabilitate. Pot spune că la finalul acesteia, am simțit că am câștigat foarte mult. Am vizitat locuri minunate și am învățat foarte multe despre importanța istoriei și despre importanța păstrării valorilor unui popor.” (Sânziana Hogaș)
” Ce mi s-a părut cu adevărat provocator ca sarcină de lucru a fost să lucrăm în echipe pentru jocul Kahoot. Am urmărit prezentările făcute de toate delegațiile și am notat cele mai importante informații pe care apoi le-am folosit să formulăm întrebările și răspunsurile necesare. Vizitele de documentare ne-au ajutat să înțelegem mai bine lucruri despre care aflasem doar la orele de istorie.” (Andradda Vlad)

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.