Trei copii intoxicați cu tomoxan la Țăndărei – unul nu a putut fi salvat

0

Joi, 21 decembrie, Poliția Orașului Țăndărei a fost sesizată de către cadrele medicale de la Spitalul Țăndărei despre faptul că la camera de gardă au fost aduși doi minori de 5, respectiv 1 an și 11 luni care ar fi fost intoxicați cu o substanță toxică.
în jurul orei 20,05, la Spitalului Orășenesc Țăndărei s-a prezentat o bunică cu un copil (băiețel) în vârstă de 1 și 11 luni ani care prezenta probleme respiratorii și vărsături fiind într-o stare de sănătate degradată.
Bunica a declart că în plină stare de sănătate copilul a început să verse fără alte simptome. Din cauza mirosului înțepător medicii au insistat să le fie comunicat istoricul copilul din ultimele ore, însă bunica a refuzat să spună că ar fi spălat copilul cu vreo substanță toxică. La insistențele medicilor a recunoscut că l-a spălat cu TOMOXAN, comunicând că nu mai are acasă vreun alt copil pe care să-l fi spălat cu aceeași substanță. Copilul a intrat în stop cardio respirator fiind resucitat și transportat cu Ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unde afost intubat și transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.
La acest moment, copilul se află internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, într-o stare extrem de gravă, fără activitate celebrală cu șanse minime de supraviețuire.
Ulterior, la un interval de 50 de minute, respectiv la 20,50, la Spitalul Orășenesc Țăndărei a ajuns un tânăr de aproximativ 15 ani, cu un copil de 5 ani (fetiță), pe brațe aflat în stop cardiorespirator, declarând că face parte din aceeași familie. Deși a fost resucitat de nemumărate ori, copilul nu a mai putut să fie salvat, fiind declarat decesul.

În jurul orelor 21,00, la secția de Urgențe a Spitalului Județean de Urgențe Slobozia a fost adusă o fetiță de 10 ani, a cărei stare de sănătate era relativ stabilă. Copilul fusese spălat pe cap cu TOMOXAN de bunică. Fetița a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde se află internată în acest moment și a cărei stare de sănătate este gravă.

Cercetările sunt continuate de o echipă complexă sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului.
Totodată a fost informată D.G.A.S.P.C. Ialomița, în vederea derulării activităților din competență.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.