Trei noi tronsoane de drumuri din Județul Ialomița vor fi modernizate cu fonduri europene

0

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, și Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vicepremierul Daniel Suciu, au semnat, în data de 20 august 2019, contractul pentru modernizarea din fonduri europene a trei tronsoane de drumuri județene cu o lungime totală de 47,45 km.
Proiectul de investiții va asigura prin modernizarea infrastructurii rutiere din zonă conectivitate intraregională (Regiunea Sud Muntenia- Călărași, Ialomița), interregională (Regiunea Sud Muntenia – Regiunea Sud-Est), națională (DN 2A, DN 2C) și europeană (E 60, E 85).
Obiectivul principal îl reprezintă crearea unor condiții optime de trafic, atât la nivel local pentru ialomițeni, dar și național pentru cei care tranzitează regiunea spre județul Buzău sau spre județul Călărași, mai departe către București sau Constanța:
➡DJ 306 limită judeţul Călăraşi – Albeşti – Andrăşeşti – Gheorghe Doja – Crunţi intersecţie cu DJ 102H – 32,7 km;
➡DJ 102 H intersecţie cu DJ 306 – Reviga – Cocora – intersecţie cu DJ 203E – 7,59 km;
➡DJ 203E intersecţie cu DJ 102H – Cocora – Limită judeţ Buzău – 7,16 km.
”Sunt bucuros să anunț că am semnat contractul pentru finanțarea modernizării a 47,45 km de drumuri județene din fonduri europene, în valoare de 133.428.749,91 lei. Urmează ca, în perioada următoare, să demarăm și celelalte etape necesare implementării proiectului.
Modernizarea infrastructurii rutiere a județului Ialomița este una dintre prioritățile mandatului meu la conducerea Consiliului Județean și fiecare contract semnat reprezintă un pas în plus pentru atingerea celor peste 200 de km de drumuri modernizate pe care mi i-am propus pentru următorii ani”, a declarat președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.