Trupul neînsufleţit al tânărului dispărut în urmă cu trei zile în apele râului Ialomiţa a fost recuperat

0
Un pescar aflat ieri, în jurul orei 18.00, în zona satului Orezu din comuna Ciochina, a observat cadavrul agăţat în resturi vegetale la suprafaţa apei şi a apelat numărul unic de urgenţă 112. Echipajul de scafandri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa s-a deplasat la locul indicat, recuperând trupul bărbatului din apele râului. Debitul crescut al râului, dar şi calea de acces către victimă au îngreunat intervenţia, astfel că, până la autoutilitara Institutului de Medicină Legală, salvatorii au ajutat la transportul cadavrului pe braţe pe malul râului pe o distanţă de aproximativ 3 km, în condiţii meteorologice de ploaie abundentă.
Tânărul, în vârstă de 20 de ani, din comuna Gheorghe Doja, a intrat în apă sâmbătă seara pe raza localităţii Sărăţeni, cu scopul de a traversa albia râului pe malul opus, însă curentul puternic l-a purtat în aval, până când, la un moment dat, a dispărut în apele Ialomiţei.
Este cea de-a doua persoană înghiţită de râul Ialomiţa de la începutul acestui an. În luna aprilie, un alt bărbat, de 66 de ani, şi-a pierdut viaţa înecat în zona comunei Ion Roată.
Ambii erau cunoscuţi ca fiind consumatori de băuturi alcoolice, şi se aflau în stare de ebrietate în momentul în care au hotărât să se joace cu soarta, în faţa căreia au şi pierdut.
Pentru a evita riscul de înec, revenim cu recomandarea să nu intraţi  în râuri, lacuri, bălţi neamenajate pentru înot sau agrement, nu intraţi în apă cu adâncime mare sau necunoscută, de unul singur sau fără mijloace de salvare. Nu intraţi în apă brusc, după ce aţi stat foarte mult timp la soare, sau după ce aţi consumat băuturi alcoolice.
Sg.maj.Lăcrămioara CHIREA, I.S.U. Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.