Turism dance Amara 2016

0

DSC09737

Copii din 8 judeţe au participat în week-end la concursul “turism dance” Amara 2016. La cea de-a 4 a ediţie a manifestării au fost prezente trupe din Bucureşti, Tulcea, Brăila, Galaţi, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Ialomiţa.
Pe scena Grădinii de Vară din Amara au evoluat 300 de copii şi adolescenţi care au prezentat genuri variate de dans, de la balet şi jaz, până la street dance şi folclor, în costume adecvate momentelor artistice.
Concurenţii se antrenează la Cluburile Palatelor Copiilor din localităţile de domiciliu, precizează Larisa Mihai, directorul Clubului Sportiv Amara, iar mulţi vin încă de la prima ediţie: „Galaţiul vine de fiecare dată cu dansuri noi şi costume foarte frumoase. La fel Bucureştiul, sectorul 6, şi Palatul Copiilor din Ilfov. Premiile sunt simbolice: cupe şi diplome, dar vin cu plăcere pentru că le place atmosfera de aici. De asemenea, avem şi noi la Amara rezultate foarte bune, cu premii naţionale şi internaţionale. Copiii noştri au fost în Italia, la Viena şi în Ungaria, unde au impresionat.”
Pe lângă profesorii de dans, cu emoţii în tribune au asistat părinţii concurenţilor. Mămica Antoniei Matei spune că acest hobby poate deveni o profesie, dacă fetiţei de 9 ani o să-i placă suficient de mult în continuare să danseze:  „ Noi ţintim performanţa şi dacă ne uităm pe mapamond este o profesie frumoasă şi bine plătită. Dansul conferă oricărui copil, băiat sau fată, o graţie aparte.”
Concursul a avut anul acesta 48 de numere, dintre care 9 în interpretarea gazdelor de la Şcoala de dans din Amara, unde se pregătesc peste 60 de copii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.