Turneul Phoenix „Sinteza – Rapsodia” ajunge la Slobozia pe 24 aprilie

0

Dupa anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozitiunii, Phoenix se întoarce în fata publicului cu un proiect inedit: o sinteza între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” si Rapsodia 1, emblematica pentru George Enescu.
Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentala si estetica, ci ea ramâne revelatia unei realitati ascunse. Ca si pasarea Phoenix, este el însusi o stare muzicala, o muzica vie si generos comunicativa, cu un zbor echivalent cu opera, un mit daruit tuturor.
Ca în orice proiect initiat, starea de a fi a pasarii Phoenix este si aici cea de daruire, si într-o continua lupta cu diferitele cortine ale fiintei, ea regânde?te mereu constructia actului artistic. Astfel, îti propune raspunsul printr-o sinteza între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzica arhaica, cu trimiteri profunde, dar traita prin forta instrumentelor moderne) si sensibilitatea clasica a marelui compozitor Enescu.
Proiect de înalta tinuta culturala însa fara pretentii exclusiviste, „Sinteza” îti propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toata-i mirifica metaforie, prin viziune si profesionalism, un concert în care acordurile rock si etno-rock care au transformat formatia Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre radacini culturale astazi lipsite de atentie.
Miercuri, 24 aprilie 2019 la 19:00 – 21:00
Bilete la casieria Casei Municipale de Cultură, tel. 0243.216.994.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.